Peskov: Napad na ambasadora je napad na državu

© REUTERS / Osman OrsalRuski ambasador u Turskoj Andrej Karlov
Ruski ambasador u Turskoj Andrej Karlov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ubistvo ruskog ambasadora u Turskoj bilo je emotivno veoma teška vest za predsednika Vladimira Putina, izjavio je Peskov.

„Vladimir Putin odlučno je osudio ovu provokaciju. Kvalifikovao ju je kao teroristički napad, kao ljudsku tragediju, i zato je za predsednika to emotivno bila veoma teška vest. Napad na ambasadora zapravo je napad na državu“, istakao je Peskov u intervjuu za televiziju „Svet“.

Ubica ruskog ambasadora u Ankari - Sputnik Srbija
Nusra front preuzeo odgovornost za ubistvo ruskog ambasadora

„Ipak, on je jasno formulisao svoju odlučnost da ne dozvoli da ova provokacija dostigne svoj cilj. I, naravno, on duboko saoseća sa porodicom i prijateljima ambasadora“, dodao je Peskov.

Peskov je ocenio da je ono što se dogodilo bilo usmereno i protiv turske države, te da je to, takođe, svojevrstan „nož u leđa Turskoj“.

„Naime, naši turski partneri su najmanje zainteresovana strana u ovakvom razvoju događaja“, rekao je Peskov, podsetivši da Rusija i Turska sprovode velike projekte, posebno izgradnju gasovoda „Turski tok“ i nuklearne elektrane.

Na sajtu Kremlja je navedeno da je predsednik Rusije Vladimir Putin posthumno odlikovao ubijenog ruskog ambasadora Andreja Karlova nagradom Heroja Rusije, vojnom medaljom najvišeg ranga u Rusiji.

U Karlova je u ponedeljak smrtonosne hice ispalio bivši turski policajac dok je ambasador držao govor na otvaranju izložbe forografija u galeriji u turskoj prestonici, a rusko Ministarstvo spoljnih poslova okarakterisalo je taj incident kao teroristički akt.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala