Nusra front preuzeo odgovornost za ubistvo ruskog ambasadora

© AP Photo / Burhan OzbiliciUbica ruskog ambasadora u Ankari
Ubica ruskog ambasadora u Ankari - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pripadnici Džabhat Fateh el Šama (bivši Nusra front) preuzeli su odgovornost za ubistvo ruskog ambasadora u Ankari Andreja Karlova.

Teroristička grupa preuzela je odgovornost putem pisma koje se pojavilo na internetu.

© FotoDopis koji su objavili teroristi Nusra fronta u kojem preuzimaju odgovornost za ubistvo ruskog ambasadora u Ankari Andreja Karlova
Dopis koji su objavili teroristi Nusra fronta u kojem preuzimaju odgovornost za ubistvo ruskog ambasadora u Ankari Andreja Karlova - Sputnik Srbija
Dopis koji su objavili teroristi Nusra fronta u kojem preuzimaju odgovornost za ubistvo ruskog ambasadora u Ankari Andreja Karlova

U ponedeljak je ruskog ambasadora Andreja Karlova ubio turski policajac na otvaranju izložbe u Ankari. U napadu su povređene još tri osobe. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije smatra ovaj napad terorističkim činom.

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Peskov: Prerano da se zaključi ko stoji iza ubistva ambasadora

Ranije danas turski mediji su javili da je broj ljudi koji je uhapšen u vezi sa istragom ubistva ruskog ambasadora porastao na 13.

Hapšenja su sprovedena u provincijama Ankara, Izmir i Ajdin, javila je televizija NTV, pozivajući se na izvore u policiji.

Raniji izveštaji pokazivali su da je uhapšeno šest rođaka napadača. Neki od njih su, navodno, povezani sa takozvanom Terorističkom organizacijom Fetulaha Gulena, koga je Ankara optužila za neuspeli puč u julu ove godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala