EU neće uvući Rusiju u savez protiv SAD

© Flickr / MarijananaSAD i Rusija - ilustracija
SAD i Rusija - ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Evropska unija neće uvući Rusiju u savez protiv SAD, budući da se Moskva nikada i ni sa kim nije udruživala ni protiv koga, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vladimir Čižov.

„Što se Rusije tiče, mi se principijelno ne udružujemo ni sa kim protiv bilo koga. U svakom slučaju, svaki naš sporazum je uslovljen time da ne bude na štetu naših drugih partnera. Iz tog razloga, uvlačenje Rusije u neki savez protiv SAD verovatno nikome neće uspeti“, dodao je Čižov.

Stalni predstavnik Rusije u EU Vladimir Čižov - Sputnik Srbija
Čižov: Rusija ne pokušava da oslabi EU

Čižov se osvrnuo i na izbore u Francuskoj i Nemačkoj koji će biti održani tokom 2017. godine i rekao da se nada da će oni dovesti do promene odnosa između Rusije i EU. 

„Nadam se da će se odnosi promeniti, jer se ovako dalje ne može i ovako dalje ne treba. U ovom trenutku odnos Rusije i Evropske Unije nije normalan“, istakao je on.  

Izgradnja druge linije „Turskog toka“ nemoguća bez garancija EU

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev i premijer Turske Binali Jildirim - Sputnik Srbija
Medvedev: „Turski tok“ će biti koristan za Evropu

Izgradnja druge linije gasovoda „Turski tok“ je nemoguće bez garancija vrha EU, rekao je Čižov. 

„Da bi gasovod postao realnost, ruskoj strani i članovima konzorcijuma su neophodne garancije da projekat neće doživeti sudbinu ’Južnog toka‘ i da na njega Evropska komisija neće staviti veto u bilo kojem obliku“, dodao je on. 

On je izrazio nadu da će to pitanje biti rešeno pozitivno, jer su zemlje Južne Evrope objektivno zainteresovane za gasovod, ali taj interes moraju i da dokažu „evropskim birokratama“ u Briselu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala