Zaharova: Ruska vojska zaštitila svet od rata

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaMarija Zaharova
Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova odgovorila je na svojoj stranici na Fejsbuku na kritiku koju joj je uputio bivši komandant vazdušno-desantnih snaga Vladimir Šamanov.

General je bio nezadovoljan zato što ruske diplomate nazivaju predstavnike nekih zemalja međunarodnim partnerima. Zaharova je priznala da joj je bilo neprijatno da to čuje, jer princip partnerstva predstava temelj nacionalne spoljne politike. Međutim, istovremeno je predstavnica Ministarstva spoljnih poslova priznala da su za poslednjih nekoliko godina partneri zaista prilično obezvredili ovaj koncept.

„Da, za ovih nekoliko godina bilo me je sramota, i ne jednom. Zato što sam, učestvujući u pregovorima i slušajući partnere, pred očima videla NAŠE koji su u tom istom minutu rizikovali živote ili ih gubili. A nama su u tom trenutku govorili o ’drugom Avganistanu‘, ’umerenim pobunjenicima‘“.

„Videla sam kako stručnjaci koji sede sa naše strane stiskaju zube… Da, da, posle takvih pregovora mnogo puta sam želela da provetrim prostoriju i operem ruke. Zato što su ruska vojska i mornarica tih godina u bukvalnom smislu leđima, kao živi štit, zaštitile svet od novog svetskog rata“, napisala je na svojoj stranici Marija Zaharova.

Situacija u Alepu, Sirija 12.15.2016. godine - Sputnik Srbija
Monstruozne laži Zapada — nekada u Jugoslaviji, danas u Alepu

Ona je dodala da je dugo vremena imala površnu predstavu o ruskoj vojsci. Tome je doprinelo i prepisivanje istorije u poslednjih 25 godina, kao i problemi preporoda vojske. Međutim, poslednjih godina njeno shavatanje vojske i Ministarstva odbrane veoma se promenilo.

„Svakako bih volela da živim u doba svetskog pacifizma. Ali ispalo je drugačije. A kad je već tako, reći ću samo jedno: momci, hvala vam što postojite, što ste takvi kako su vas zaveštali preci, što je sa vama bezbedno. Ponosni smo na vas“, napisala je Zaharova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala