Putin čestitao papi Franji rođendan

© Sputnik / Sergey GuneevPredsednik Rusije Vladimir Putin i rimski papa Franja u Vatikanu
Predsednik Rusije Vladimir Putin i rimski papa Franja u Vatikanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je rimskom papi Franji 80. rođendan i izrazio nadu da će se sresti i razgovarati o problemima savremenog sveta, saopšteno je na sajtu Kremlja.
Papa - Sputnik Srbija
Papa Franja ne komentariše Trampa

„Nadam se da ćemo se u bliskoj budućnosti ponovo sresti i razgovarati o problemima savremenog sveta“, rekao je Putin.

„Vaša plodotvorna delatnost za promociju visokih duhovnih i moralnih vrednosti, za širenje međuverskog i međucivilizacijskog dijaloga zaradila Vam je iskreno poštovanje miliona ljudi sa svih strana sveta“, naveo je ruski predsednik.

„Umnogome zahvaljujući vašim naporima, vašoj mudrosti i dalekovidosti, postalo je moguće dostizanje istorijskog proboja u pravoslavno-katoličkom dijalogu i značajno jačanje odnosa između Rusije i Vatikana“, dodao je Putin.

Putin je poželeo papi Franji „dobro zdravlje, sreću i nove uspehe u blagotvornoj i odgovornoj misiji“.

Ambasador Srbije u Unesku Darko Tanasković - Sputnik Srbija
Tanasković: Ne verujem da će papa doći u Prištinu

Papa Franja obeležava danas svoj 80. rođendan, a tim povodom je najpre doručkovao sa osam beskućnika, a potom održao misu sa kardinalima, izrazivši nadu u „plodonosnu i radosnu“ starost.

„Reč starost ružno zvuči i izaziva strah, ali starost žudi za mudrošću“, poručio je on desetinama kardinala na misi u papskoj katedrali u Rimu, dodavši da je starost tiha, ali i plodonosna.

Prethodno je, rano jutros, ćaskao za doručkom sa svakim od svojih gostiju bez krova nad glavom — šestoro Italijana, jednim Moldavcem i jednim Peruancem, podelivši sa njima argentinske kolače, saopštio je Vatikan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala