Informacije o zločinima sirijske vojske — lažne

© Sputnik / Ali HassanSituacija u Alepu, Sirija 12.15.2016. godine
Situacija u Alepu, Sirija 12.15.2016. godine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prilikom oslobađanja istočnog Alepa razjašnjeno je da su podaci o zločinima sirijske vojske isfabrikovani i da su militanti izvršili zverstva prema civilima na teritoriji koju kontrolišu, saopštio je novinarima stalni predstavnik Rusije pri ženevskom odeljenju UN Aleksej Borodavkin.
Montažer u televizijskom centru Ostakino u Moskvi - Sputnik Srbija
Zapadni mediji učestvuju u falsifikovanju činjenica o Alepu

Borodavkin je naveo da je u toku formiranje baze podataka o zločinima u Alepu radi sprovođenja istrage.

„Tokom oslobađanja Alepa i izvođenja humanitarne operacije otkriven je ceo niz važnih situacija. Kao prvo, otkriveno je da su namerno puštane dezinformacije koje se poslednjih dana šire o navodnim zločinima jedinica oružanih snaga Sirije u istočnom Alepu“, rekao je Borodavkin.

Prema njegovim rečima, otkriveni su dokazi masovnih zločina militanata koji su pod kontrolom držali istočne rejone Alepa.

Situacija u Alepu, Sirija 12.15.2016. godine - Sputnik Srbija
Izvođenjem boraca iz Alepa stvoreni uslovi za mir

„Istovremeno, u istočnom Alepu, koji je vojska oslobodila od terorista, otkriveni su dokazi da su teroristi u dužem vremenskom periodu svoje vladavine vršili strašne zločine u tom delu grada. Ubijali su decu, žene, masovno su streljali građane istočnog Alepa koji su želeli da izađu iz ’Kotla‘, minirali su humanitarne koridore, otvarali su snajpersku i artiljerijsku vatru po kolonama ljudi koji se nalaze u istočnom Alepu, granatirali su ruske bolnice i ubili su naše medicinske sestre. I to je samo ono što je zabeleženo na osnovnu svežih tragova. Odgovarajuća baza podataka o tim zločinima i zverstvima već se formira za narednu istragu i kažnjavanje krivaca“, rekao je Borodavkin.

Prema njegovim rečima, otkriveno je da samim teroristima nisu nedostajali ni hrana, ni lekovi, dok su oni istovremeno morili glađu ljude na teritoriji pod njihovom kontrolom u istočnom Alepu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala