Nikolić: Ko sa nama ne želi lepo, onda...

© Tanjug / Tanja ValičTomislav Nikolić
Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da bi Hrvatska trebalo da ćuti i da se pokrije ušima kada se pominju manjine i odnos prema manjinama, prema građanima koji nisu iste vere i nacionalnosti, prema njihovoj imovini i školovanju.

„Uostalom, pogledajte u poslednje tri godine koliko su smanjili budžet za finansiranje i školovanje nacionalnih manjina i sve ostale potrebe“, rekao je Nikolić novinarima u Kragujevcu.

Srbija Hrvatska - ilustracija - Sputnik Srbija
Nove ucene: Hrvatska pokreće pitanje granice na Dunavu

Dodao je da ne vidi želju u Srbiji da na bilo koji način otvara bilo kakav sukob sa Hrvatskom, ali da ima granicu do koje trpi.

„Vodu kada pritiskate, pa i ona pokaže otpor, a kamoli narod kao što je srpski. Ko sa nama hoće lepo — dobiće lepše, ko sa nama ne želi lepo — možda nećemo da uzvratimo ružno, ali nemoj da očekuje da imamo neku previše dobru saradnju“, rekao je Nikolić.

Predsednik je rekao da je sada na ispitu Evropska unija, da Vlada Srbije radi izvanredno i da se potpuno pripremila za otvaranje poglavlja.

„Da li Hrvatska sprovodi svoju volju ili služi da bi se opravdao zamor proširenja EU, to ćemo vrlo brzo da vidimo pošto ne mogu da verujem da 27 država ne može da kaže jednoj da je nemoguće da je 27 država na jednoj strani, a jedna država na drugoj i da je ona u pravu i da se to toliko poštuje“, rekao je Nikolić.

Hrvatske zastave - Sputnik Srbija
Šta bi Hrvatska mogla da zahteva od Srbije

Predsednik Srbije smatra da će se videti tačne namere EU, a da Srbija neće nikada odustati od EU jer su cilj i želja bolji život i članstvo u EU.

„Na EU je da kaže da li nas tamo zaista hoće, pošto je postalo sasvim jasno da zahtev oko nezavisnosti Kosova ne bi mogao da prođe, onda mi se čini da se ovako prolongira ulazak u EU, jer se pojavljuju države koje nam spočitavaju rešavanje nekih pitanja koja ni sama nisu dobro rešila“, rekao je Nikolić.

 

Izvor: RTS

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala