Puč u Ukrajini pripremale američke službe

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaMajdan 2014. godine u Ukrajini
Majdan 2014. godine u Ukrajini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prevrat u Ukrajini 2014. godine su pripremile američke specijalne službe, izjavio je bivši šef administracije ukrajinskog predsednika Andrej Kljujev na sednici Dorogomilovskog suda u Moskvi.
FSB zadržalo grupu ekstremista u Moskvi - Sputnik Srbija
FSB: Ukrajina aktivno priprema diverzije na Krimu

„Ukrajina je preživela dve ’obojene‘ revolucije i obe su bile deo obrasca zapadnih specijalnih službi, tačnije američkih specijalnih službi“, rekao je Kljujev.

On je siguran da su događaji bili ranije planirani.

„To je po svim pokazateljima puč, ali i vojna operacija koja je spremana više od godinu dana“, naveo je bivši šef administracije ukrajinskog predsednika.

On je ljude koji su izašli u zimu 2013. i 2014. godine na Majdan podelio na mirne demonstrante i na provokatore.

Nacrt nuklearne bombe - Sputnik Srbija
Može li Ukrajina da proizvede nuklearnu bombu

„Tu su bili mirni ljudi, koji su mitingovali, a bili su i obučeni, potplaćeni ljudi, koji su pucali, bacali ’molotovljeve koktele‘, palili borce Berkuta. Zapadne specijalne službe su ih obučavale i finansirale“, rekao je Kljujev.

Prema njegovom mišljenju, „pokrovitelji su potrošili mnogo novca na obuku boraca i diskreditaciju policijskih organa i predstavnika vlasti“. Pokazatelji vojne operacije se vide u zauzimanju zgrada administracija, koja su istovremeno počela u svim gradovima.

Andrej Kljujev se nalazio na čelu administracije ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča i u januaru i februaru 2014. godine je vodio pregovore sa opozicijom o zaključivanju sporazuma o rešavanju krize.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala