Jeremić: Razmišljam da se kandidujem za predsednika Srbije

© AP Photo / Petros GiannakourisVuk Jeremić
Vuk Jeremić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nekadašnji šef srpske diplomatije Vuk Jeremić izjavio je danas da intenzivno razmišlja o tome da se kandiduje za predsedničke izbore, pre svega o platformi sa kojom bi izašao pred birače.
Vuk Jeremić - Sputnik Srbija
Jeremić: Pokušaj zastrašivanja zbog mojih budućih koraka (foto)

„To je stvar o kojoj intenzivno razmišljam, tu mogućnost intenzivno razmatram. Tome prilazim ozbiljno i nemam nameru da se zatrčavam“, rekao je Jeremić za N1.

Prema njegovim rečima, u Srbiji se prilično teško živi i važno je pitanje kako se to može promeniti.

„To nije nešto što neko može da uobliči preko noći, mislim da nije glavno pitanje ko će se kandidovati nego koja će rešenja ponuditi za probleme u kojima se nalazimo. Ja o tim rešenjima ovog trenutka razmišljam i o tome se savetujem sa svojim ljudima“, rekao je Jeremić. Tek potom, kako je rekao, doneće i konačnu odluku o kandidaturi.

Upitan kada se poslednji put sreo sa premijerom Aleksandrom Vučićem i o čemu su razgovarali, on je rekao da je to bilo u Njujorku, tokom trajanja zasedanja Skupštine UN, kada je bio kandidat za generalnog sekretara. Tada smo razgovarali o mojoj kandidaturi za generalnog sekretara, dodao je Jeremić.

Vuk Jeremić - Sputnik Srbija
Jeremić: Ne dam se ja lako uplašiti

Rekao sam sve što sam imao o „slučaju gardisti“

Jeremić je izjavio da je sve što je imao da kaže o „slučaju gardisti“ rekao policiji i da mu se čini da je to na neki način pokušaj da se on odvrati od toga da se uključi u politički život. Prema njegovim rečima, dvojica inspektora policije došla su u petak u njegov stan da mu uruče poziv za razgovor.

„Da sam se našao u stanu, odveli bi me. Čekali su me u stanu dok nije došao moj advokat, obavili telefonski razgovor i onda odlučili da odu“, rekao je Jeremić za N1 televiziju.

Vuk Jeremić - Sputnik Srbija
Jeremić: Dobrodošlica u Srbiju — policija došla da me privede

On je rekao da je odgovorio na sva pitanja policiji i da je razgovor trajao svega 15 minuta, jer, navodi, nije imao mnogo toga da kaže. „Ja o samom događaju nemam mnogo informacija, osim da se dogodila tragedija, druga saznanja nemam. Posle toga su se pojavile zlonamerne interpretacije, čak su i visoki državni funkcioneri komentarisali“, rekao je Jeremić.

On nije želeo da više govori o tome jer, kako je rekao, neprimereno je o istrazi govoriti u medijima kako se ona ne bi ometala.

Izvor: Tanjug    

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala