Jeremić: Pokušaj zastrašivanja zbog mojih budućih koraka (foto)

© Tanjug / Milutin MarkovićVuk Jeremić
Vuk Jeremić - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Bivši šef diplomatije Vuk Jeremić izjavio je danas da je u SBPOK dao izjavu u vezi sa istragom o ubistvu gardista na Topčideru i da smatra da je po sredi pokušaj pritiska na njega u trenutku kada razmišlja o svojim budućim koracima u politici.

„Ja sasvim sigurno neću odustati od svojih planova. Nemam čega da se plašim, ali nisam siguran da svi mogu isto to da kažu za sebe kada je reč o mom budućem angažovanju u politici“, rekao je Jeremić novinarima nakon izlaska iz prostorija SBPOK.

Kako je rekao, juče nije bio u stanu kada je dolazila policija, da su neki mediji bili o tome obavešteni u realnom vremenu, te da je došao danas i organima rekao sve što zna o tom tragičnom slučaju.

Vuk Jeremić - Sputnik Srbija
Jeremić: Ne dam se ja lako uplašiti

„To nije bilo mnogo, razgovor je efektivno trajao svega 15 minuta, a ostatak vremena smo proveli tehnički radeći na izjavi i sređivanju onoga što će ići kasnije svima onima kojima će ići“, dodao je.

On smatra da je od ogromnog značaja, pre svega zbog porodica, da se tragedija do kraja rasvetli, „ali isto tako i zbog ugleda Vojske Srbije kao i zbog celokupnog našeg društva“.

Kako je dodao, nije bio u prilici da značajno doprinese istrazi, ali se nada da će drugi to biti u stanju i da će slučaj biti razrešen.

Vuk Jeremić - Sputnik Srbija
Jeremić: Vučićev kandidat biće Aleksandar Vučić

„Bio sam ovde svih ovih godina — danas sam saznao da je tužilac zatražio izjavu mene kao građanina pre šest meseci. Zašto se to događa baš danas, zašto se to događa na ovakav način“, upitao je Jeremić i dodao:

„Mislim da je po sredi pokušaj pritiska i zastrašivanja u trenutku kada nije tajna da razmišljam o svojim budućim koracima u angažovanju u domaćoj politici. Ja sasvim sigurno neću odustati od svojih planova. Nemam čega da se plašim, ali nisam siguran da svi mogu da to isto kažu za sebe kada je reč o mom budućem angažovanju u politici“.

Nakon davanja izjave novinarima, Jeremić nije odgovarao na pitanja.

Jeremiću je tužilaštvo na zahtev porodica ubijenih gardista uputilo poziv da dâ izjavu u svojstvu građanina o slučaju „Topčider“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala