Trampov savetnik: Moguće priznanje Krima kao dela Rusije

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaTrampov savetnik Karter Pejdž govori na predavanju u Moskvi
Trampov savetnik Karter Pejdž govori na predavanju u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Savetnik izbornog štaba novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa Karter Pejdž nazvao je nivo dezinformacija na kojima su se gradile odluke stranih igrača o Ukrajini i Krimu „katastrofalnim“.
Savetnik američkog predsedničkog kandidata Donalda Trampa za spoljnu politiku Karter Pejdž - Sputnik Srbija
Trampov savetnik ispipava teren u Moskvi

Pejdž je događaje iz prethodnih nekoliko godina u Ukrajini uopšte i na Krimu nazvao jednim od najstrahovitijih primera „lažnih vesti“ u poslednje vreme.

„Siguran sam da će postojati nove mogućnosti za prevazilaženje ovih zabluda i pogrešnog kursa koji je utvrđen za Ukrajinu“, rekao je Pejdž odgovarajući na pitanje da li on smatra da će nova američka administracija sprovoditi politiku priznavanja ujedinjenja Krima i Rusije i kakvu ulogu će igrati ukrajinsko pitanje u politici Trampovog kabineta.

Tramp je još kao predsednički kandidat obećao da će ako bude izabran razmotriti pitanje priznavanja Krima kao dela Rusije. Krimska vlada izrazila je uverenost da se novoizabrani američki predsednik neće odreći svojih reči.

Pejdž je pomenuo i svrhu svoje posete Moskvi. On je rekao da će mogućnost saradnje sa ruskim privatnim sektorom u najskorije vreme biti povoljnija i da on radi na velikom broju potencijalnih projekata u ovoj oblasti.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala