Američkom ambasadoru u Srbiji smeta Rusija

© Tanjug / TANJA VALICKajl Skot
Kajl Skot - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot izjavio je danas da se na Balkanu vide koraci mešanja Rusije u politiku i kao primer naveo Crnu Goru, koju Moskva pokušava da destabilizuje, jer ne podržava rusku politiku.
Zastava Srbije- ilustracija - Sputnik Srbija
Mora li Srbija da izabere rođaka u inostranstvu

„U ovom regionu sada vidimo korake kojima se Rusija meša u politički proces, na strani onih koji se protive proširenju NATO-a, a sve više vidimo, kao u slučaju Crne Gore, da Rusija preduzima druga sredstva kako bi destabilizovala zemlju čiju politiku ne podržava“, rekao je Skot u intervjuu za list „Danas“.

On je ocenio da je Rusija jedina zemlja na svetu koja izgleda smatra da su „slabost i nestabilnost u susedstvu u njenom interesu“ i koja se u tom smislu i ponaša.

Prema njegovim rečima, Rusija je proširenje NATO-a definisala kao pretnju Rusiji, a reč je zapravo o reakciji zemalja u susedstvu Rusije, koje u NATO-u traže sigurnost i bezbednost, jer Rusiju doživljavaju kao agresivnu i nametljivu.

„Takođe smo videli da je Rusija nedavno i proširenje EU definisala kao pretnju. To smo jasno videli u Ukrajini“, rekao je Skot.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala