Bošnjački akademik: Arapi stvaraju „muslimaniju“ u Federaciji BiH

© YT/N1Esad Duraković
Esad Duraković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bošnjački akademik Esad Duraković upozorio je da se u Federaciji BiH prodaju hiljade hektara zemlje Arapima i da je riječ o internacionalnom projektu da u tom entitetu bude stvorena „muslimanija“, prenosi televizija RTRS.
Arapin - Sputnik Srbija
Arapi — turisti ili budući stanovnici BiH

„U Federaciji BiH prodaju se hiljade hektara zemlje Arapima, a ne zna se ko sa njima dolazi, odnosno kakvi remetilački faktori dolaze“, ukazuje Duraković.

On je za televiziju N1 istakao da je to za sada prethodnica i da vlasti moraju da preduzmu odgovarajuće mjere.

„Mi Bošnjaci smo istorijski markirani kao smetnja, kao potencijalna opasnost. Sada se ta hipoteka povećava i povećavaju se mogućnosti da se identifikujemo kao opasan faktor“ naveo je Duraković.

Prema njegovim rečima, javnosti se sve to predstavlja kao da su to investicije, a da političari i zakonodavstvo to ne vide kao problem, da se tu pere novac, da ima puno kriminala.

„Sada naši političari kažu da su to naša braća muslimani. Ja se osjećam i Bosancem, i Bošnjakom, i muslimanom i brinem o budućnosti svoje zemlje. Moja unučad će njima biti hamali, jer njima prodajemo najvrednije resurse koje imamo“, upozorio je Duraković.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala