Dodik: Bakire — Srbine

© SputnikPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović — Srbin koji beži od svog porekla.

Reagujući na Izetbegovićevu izjavu da bi političari u RS trebalo da prestanu sa zahtevima za vraćanjem na „izvorni Dejton“, jer bi Bošnjaci mogli da zatraže vraćanje BiH na ustavno-pravni status iz 1991. godine, Dodik je kazao da bi se, ako bi se tako radilo, verovatno ispostavilo da je Izetbegović Srbin.

Alija Izetbegović, Franjo Tuđman i Slobodan Milošević na mirovnim pregovorima u bazi Rajt Peterson u Dejtonu, Ohajo. - Sputnik Srbija
Samo Srbi čuvaju Dejton

„Ako već (Izetbegović) hoće da ide do kraja, mogli bismo otići i nekoliko vekova unazad, pa bi se ispostavilo da je Bakir Izetbegović Srbin, pa da mu kažem: ’Tvoji su preci bili naši ljudi i nemoj bežati od toga‘“, kazao je Dodik.

On je ponovio da će tražiti da se entitetima vrate ovlašćenja koja su, kako je ocenio, protivustavno preneta na državni nivo u prethodne dve decenije.

Kako kaže, postoje 83 takve odluke, a prvi korak koji bi trebalo uraditi je revidiranje uloge Ustavnog suda BiH, za koji smatra da donosi odluke na štetu bosanskih Srba.

„U BiH ne sme biti više nikakvih odlučivanja dok se ne odluči o Ustavnom sudu“, kazao je Dodik i dodao da je taj sud „jedno dekadentno mesto“ u kojem se odluke donose „po diktatu Bošnjaka i predstavnika međunarodne zajednice“.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala