Davenport: Spreman sam da ponovo dođem u Parlament

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICVojislav Šešelj i Majkl Davenport
Vojislav Šešelj i Majkl Davenport - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport ponovio je danas da je spreman da dođe u Parlament i predstavi izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u 2016. ukoliko se za to obezbede neophodni uslovi.

„Mislim da je naš stav poznat, sada je na skupštini da li može da nastavi sednicu (Odbora za evropske integracije)“, rekao je Devenport novinarima posle obilaska rekonstruisane zgrade pravosudnih organa u Beogradu.

Narodna skupština Republike Srbije - Sputnik Srbija
Srpsko „ne“ engleskom „yes“

Devenport prošle nedelje nije uspeo da predstavi izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije jer su poslenici Srpske radikalne stranke i Liberalno-demokratske partije smatrali da on treba da se prevede na srpski jezik, dok su Dveri negodovale smatrajući da Devenport, koji je Britanac, treba da podnese izveštaj i o „bregzitu“ a ne o napretku Srbije ka EU.

Šef delegacije EU rekao je da je uputio pismo predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković u kome je obavestio šta se dogodilo.

„Ja sam uvek spreman da dođem u Parlament na poziv parlamentaraca, predsednika skupštine, predsednika Odbora za evropske integracije i spremni smo kao delegacija EU da učestvujemo u ovakvim suštinskim razgovorima“, međutim, kako je rekao, neophodno je da se za to obezbede uslovi.

Devenport je rekao da je, osim što je spreman za razgovor s poslanicima, spreman i da organizuje druge sastanke kako bi godišnji izveštaj predstavio privrednim krugovima i nevladinim organizacijama, i to ne samo u Beogradu već i u drugim gradovima.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala