Šta su Srbi u Prištini poručili Hanu

Pratite nas
Zamenik premijera Branimir Stojanović i ministri u vladi Kosova Ljubomir Marić i Dalibor Jevtić razgovarali su u Prištini sa komesarom EU za proširenje i susedstvo Johanesom Hanom o trenutnoj političkoj situaciji, problemima i položaju Srba na Kosovu i Metohiji i posebno istakli potrebu formiranja Zajednice srpskih opština.
Evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han - Sputnik Srbija
Han: Srbija napravila važne korake napred

Tokom sinoćnog sastanka istaknuti su i problemi sa kojima se susreće Srpska pravoslavna crkva, sa posebnim akcentom na poslednja dešavanja oko Hrama Hrista Spasa u Prištini i zabrane gradnje Crkve Svetog Nikole u Manastiru Sveti Arhangeli u Prizrenu, saopšteno je iz Ministarstva za povratak i zajednice.

Na sastanku je razgovarano i o razlozima zbog kojih je Srpska lista zamrzla svoje učešće u institucijama Kosova, a posebno su kao problem istaknuti poslednji usvojeni zakoni koji idu na direktnu štetu srpskog naroda.

Zaključeno je da su politički predstavnici Srba spremni da kroz razgovor sa koalicionim partnerima u vladi rešavaju sve probleme, ali da taj razgovor ne predstavlja formalnost, već da on suštinski pomogne rešavanju svih problema uz uvažavanje stavova predstavnika Srba, navodi se u saopštenju.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala