Činovnik iz Reganove administracije: Na izborima pobeđuje Tramp

© AFP 2023 / Michael B. ThomasDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Donald Tramp će pobediti na predsedničkim izborima u SAD, izjavio je u intervjuu za letonsku radio-stanicu „Baltkom“ Pol Krejg Roberts, američki politički i ekonomski komentator i bivši pomoćnik američkog ministra finansija u administraciji Ronalda Regana.
Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp: Ako izgubim...

„Tramp će pobediti na ovim izborima. Od samog početka je uveren u pobedu, iako bi, prema prvobitnom planu, izbori trebalo da budu pokradeni u korist Klintonove, jer ona predstavlja establišment koji ponekad nazivaju jednim procentom, a ponekad oligarsima. Tramp je problem za ove ljude, za njihov uticaj i dužnosti. U vezi s tim, medijima, koji pripadaju jednom procentu, dato je uputstvo da stvore utisak da će pobediti Klintonova. Na ovaj način trebalo je da ti mediji formiraju javno mnjenje i da obezbede veliki broj pristalica Hilari. Posle obnavljanja istrage FBI o Klintonovoj jedan procenat ili oligarsi su preispitali ideju o krađi izbora u njenu korist“, rekao je Roberts.

On takođe smatra da će Klintonovoj u slučaju pobede biti veoma teško na funkciji predsednika jer će „tokom naredne dve godine biti predmet istrage i neće moći da deluje“ u skladu s interesima oligarha. „I ne samo to, istraga bi mogla da dovede FBI do samih oligarha. Zbog toga je ovaj plan odložen. Uticaj američkih oligarha mogao bi da bude ugrožen ukoliko predsednik postane neko ko je pod istragom FBI. To bi izazazvalo haos u zemlji. Tako je obnavljanje istrage FBI ove izbore učinilo poštenim. U tom smislu, neće biti iskorišćena nikakva sila kako bi se uticalo na rezultate. To je moja prognoza“, saopštio je Roberts. 

Spremni za muzej: statue Hilari Klinton i Donalda Trampa - Sputnik Srbija
Neiskrena Hilari i nerealni Tramp

On je dodao da postoji i drugi scenario: „Oligarsi bi mogli da kažu: dobro, suoačavali smo se i s takvim problemima. Istraga se nekako može prikriti. Ali ja podsećam da je poslednji predsednik koji je pokušao da utiče na istragu FBI bio Ričard Nikson. On je pokušao da zataška Votergejt, ali se afera rasplamsala. Zbog toga ne mislim da će oligarsi uspeti da zataškaju ovu istragu, mada je moguće da potcenjujem njihovu snagu“, zaključio je Roberts.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala