Vučić: Ozbiljnije je nego što se mislilo

© Tanjug / Tanja ValičAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Policija je napredovala u istrazi u vezi sa oružjem u Jajincima i na Novom Beogradu i izgleda da su stvari ozbiljnije nego što smo mislili u prvom trenutku, izjavio je večeras premijer Aleksandar Vučić.

„Policija je sinoć napredovala u tom slučaju, a mislio sam da nikada neće naći“, rekao je Vučić večeras za RTS.

On je rekao da je lično očekivao da policija neće naći ništa, iako je znao da to oružje nije slučajno ostavljeno u blizini kuće njegovih roditelja.

Pripadnici policije, antidiverzantske jedinice i forenzičari u Jajincima gde je pronađen arsenal oružja - Sputnik Srbija
Vučić strahuje da je meta bio njegov brat

Prema njegovim rečima, ima i nekih iskaza i novih momenata.

Nije hteo detaljnije da govori, sačekaće, kaže, da govore nadležni organi.

„I ko je koliko novca dobio i na koji način. I to je sve što sam mogao da kažem“, naveo je Vučić.

Rekao je samo da su pojedina lica, koja su prošla detektor laži, dala iskaze i potvrdila različite stvari, ali je naglasio je da će policija o tome da govori.

Rekao je da je one noći kad je pronađeno oružje pronađen i automobil na Novom Beogradu, u kojem su nađena i dokumenta čoveka koji je pre nekoliko meseci osmatrao stan njegovog brata.

„Nijednog trenutka se nisam junačio, niti sam rekao da je u pitanju atentat“, rekao je premijer i dodao da je najvažnije da mu porodica bude zaštićena, a da, što se njega tiče, ostaju rezultati.

Pripadnici policije, antidiverzantske jedinice i forenzičari u Jajincima gde je pronađen arsenal oružja - Sputnik Srbija
Vučić veruje službama: Teško ćemo otkriti ko je ostavio oružje

Vučić je rekao da nikada nije ni pomenuo reč „atentat“ za razliku od 2004. godine, kada je Pres objavio da se dogodio pokušaj atentata na Borisa Tadića.

Kako oni koji su izmišljali atentate gde ih nije bilo imaju obraza da se sprdaju sa onim što je pronađeno“, rekao je Vučić i dodao da niko nije ni pominjao atentat na predsednika vlade.

Vučić je istakao da mu je najvažnije da mu porodica bude zaštićena.

„Što se mene tiče, rezultati ostaju, voleli me ili ne“, rekao je Vučić.

Slede smene, sam se povlačim s mesta šefa Biroa

Vučić je najavio da će se povući sa mesta šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, i najavio "promene u bezbednosnim strukturama".

„Više sam verovao u određene sposobnosti pojedinih ljudi, nego što ih oni imaju", rekao je Vučić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić govori na konferenciji za medije u Beogradu - Sputnik Srbija
Vučić: Bolje da budete ubijeni nego da ubijate

„Da je ovo oružje bilo bačeno, kao što nije, kako je moguće da nisu pronađeni oni koji stoje iza toga. Neko nije odradio svoj posao i zato će biti određenih promena“, poručio je Vučić.

On je rekao da nije uspeo u potpunosti na čelu Biroa za bezbednost da uradi sve što je hteo, ali da je činjenica da je korupcija nedozvoljena, i da tajkuni više ne vladaju zemljom.

Istovremeno je konstatovao da mala korupcija još nije suzbijena, i da će vlada i policija nastaviti da se bori protiv nje.

Takođe je najavio obračun sa narko-mafijom, rekavši da će se videti stvari "koje do sada nisu viđene".

 

„Mnogi su radili na različitim funkcijama za narko mafiju“, kazao je on.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala