Vučić: Bolje da budete ubijeni nego da ubijate

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLPremijer Srbije Aleksandar Vučić govori na konferenciji za medije u Beogradu
Premijer Srbije Aleksandar Vučić govori na konferenciji za medije u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ne znam odakle dolazi pretnja, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić i dodao da o oružju koje je u subotu pronađeno u blizini njegove porodične kuće u Jajincima u ovom trenutku ne zna ništa više nego što je objavljeno.

On je rekao da su uzeti svi otisci i sve što je potrebno.

„Siguran sam da će se naći bar parcijalni DNK i ustanoviti šta je bilo. Ako i to ne pronađemo, znaćemo o čemu se radi“, rekao je premijer.

Pripadnici policije, antidiverzantske jedinice i forenzičari u Jajincima gde je pronađen arsenal oružja. - Sputnik Srbija
Ko preti bezbednosti premijera, ko je zakazao

Vučić je rekao da je čuo određene stvari, ali da mu to nije dovoljno kredibilno da bi sa tim izlazio u javnost.

Naveo je da su sinoć uzeti svi otisci, te da je siguran da će se naći parcijalni DNK, preko čega će više moći da se otkrije, navodeći da će se sve znati do večeras.

„Ako ne pronađemo parcijalni DNK, onda ćemo svi znati o čemu se radi. Sve ćemo da znamo večeras, pošto je gotovo nemoguće da nema parcijalnog DNK, neko je morao da stavi metke u šine, a nisu sve doktori nauka da bi mogli to da izvedu. Ako ne nađemo ništa, onda mi je jasno o čemu se radi, ali ne znam odakle dolazi. I dalje sam kao guska u magli, bez obzira na bezbroj teorija“, rekao je Vučić.

Upitan kako vidi komentare svojih političkih protivnika, Vučić je rekao da nije zainteresovan za to, već samo za bolju Srbiju.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić o oružju: Čekam informacije od BIA i policije

Na pitanje da li to što se desilo ima veze sa pritiscima spolja, Vučić je rekao da o tome ne može da govori.

„Jedini problem je što su ljudi iz mog obezbeđenja, u koje ja imam poverenje, rekli da je to idealno mesto, da bi ga i oni izabrali. To je bilo jedino mesto“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da nema nikakve podatke sem onih do kojih je došla i javnost, naglasivši da se sa takvim stvarima ne igra.

Navodeći da je svojim ušima i očima čuo i video dokaze za čudna zbivanja u Crnog Gori, Vučić je rekao da nije ubica i da neće da učestvuje u ubistvima.

„Bolje da budete ubijeni nego da ubijate“, rekao je Vučić.

Verujem svojoj državi i službama

Sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović - Sputnik Srbija
Stefanović: Nije tačno da je Patrušev došao po ruske špijune

Vučić je rekao da je kod njega bio direktor BIA, da nije saznao ništa novo o oružju koje je pronađeno blizu njegove porodične kuće, ali i da veruje svojoj državi i službama.

„Malo je čudno sve, nemam pojma“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Odgovarajući na pitanja u kojima je jučerašnji događaj okarakterisan kao pokušaj atentata, Vučić je precizirao da „nije bilo pokušaja atentata“, mada je čudno mesto izabrano za ostavljanje oružja.

Na pitanja da li se oseća bezbedno i da li veruje službama, premijer je naveo da je njegov posao da veruje svojoj državi i bezbednosnim službama.

„Ja verujem svojoj državi i službama“, ponovio je Vučić i dodao da očekuje da će one uraditi šta treba i otkriti o čemu se radi.

Upitan za proslavu „Noći veštica“ u ambasadi SAD i priče da su američki marinci bili obučeni kao fantomi, da su nosili majice „Savamala demolišon tim“ i uzvikivali najružnije stvari o njemu, Vučić je rekao da su ga službe obavestile o tome, i da, ako je to tačno, ništa drugo nije ni očekivao od tupavog humora američkih marinaca i da ništa inteligentnije nije ni očekivao.

„Ne mislim da to ima ikakve veze sa ozbiljnim stvarima“, dodao je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala