„Tajms“ ismejao „antirusku histeriju“

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMuškarac šeta po kiši u Moskvi
Muškarac šeta po kiši u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Autor britanskog lista „Tajms“ Patrik Kid ismejao je zapadnu histeriju o hakerskim napadima koje navodno organizuje Rusija.
Hilari Klinton - Sputnik Srbija
Ko stoji iza curenja prepiski šefa izbornog štaba Klintonove

Ranije je ministar finansija Velike Britanije Filip Hamond izjavio da će Britanija izdvojiti 1,9 milijardi funti za jačanje sajber-odbrane od „neprijateljskih stranih igrača“. I mada ministar nije direktno imenovao Rusiju, „očigledno iz straha da ga prisluškuju“, ali bilo je jasno da se to odnosi upravo na nju, istakao je Kid.

„Rusija (izvinite, strani igrači) nas napada preko ’interneta stvari‘“, piše autor. Na primer, Moskva bi mogla da organizuje hakerski napad na frižidere Britanaca kako bi srušila Centar za vladine komunikacije, ili da naruči salatu preko interneta da Britanci više nikada ne bi mogli da je jedu“, ironizirao je Kid.

„Kada se to desi, Britanija mora da bude spremna da reaguje u istom duhu, navodi Hamond. Ukoliko Rusija započne novi hladni rat invazijom na naše frižidere, moramo se osvetiti napadom na njihove sušilice. Pozovite MI6: Toster me je pogledao popreko i rekao ’na zdorovije‘ kada sam u njega stavio pecivo“, piše autor.

Džulijan Asanž - Sputnik Srbija
Asanž: Histerija Klintonove prema Moskvi je neviđena

„Histerija oko ruskih hakera“ počela je sa SAD. Američke vlasti početkom oktobra optužile su Rusiju za napad na računarske sisteme Demokratske partije. U samoj partiji su izjavili da je Moskva navodno pokušala da utiče na rezultat izbora. Američke vlasti nisu dale nikakve dokaze za ove tvrdnje.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je, komentarišući optužbe, rekao da u objavljenim podacima ne postoji ništa što je u interesu Moskve, a da se histerija nameće kako bi se skrenula pažnja sa sadržaja dokumenata.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala