Stefanović: Oružje nije slučajno ostavljeno, istraga ide dalje

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICPripadnici policije, antidiverzantske jedinice i forenzičari u Jajincima gde je pronađen arsenal oružja.
Pripadnici policije, antidiverzantske jedinice i forenzičari u Jajincima gde je pronađen arsenal oružja. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će se istraga o oružju pronađenom u blizini porodične kuće premijera voditi u više pravaca, isključivši pri tome mogućnost da je to naoružanje slučajno ostavljeno na lokaciji u Jajincima.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Ko to čuva premijera

Stefanović je novinarima u Parlamentu ponovio da je DNK analiza završena, a sada će se istražiti da li se radi o licima koja su došla van Srbije, sa teritorije BIH i RS, i da li su tim oružjem pokušali da ugroze bezbednost premijera ili nekog drugog lica.

„To je jedan od pravaca istrage“, rekao je ministar policije.

Takođe, istražiće se da li se radi o ljudima sa teritorije Srbije, koji imaju vojno i ratno iskustvo, iskustvo u upotrebi takvog naoružanja, i to je neki drugi mogući scenario istrage, rekao je Stefanović i dodao da se razmatra još par mogućih pravaca.

On je dodao da je stvar svakako složena i da sam pronalazak naoružanja nije dobra stvar, ističući da će se i druge službe analizirati svaki podatak koji je otkriven u prethodna dva dana.

Stefanović nije mogao da precizira kada će se doći do nekih rezultata, ali je istakao da će biti učinjeno sve da se otkriju lica koja su imala kontakt sa tim naoružanjem i da se istraga proširi.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić govori na konferenciji za medije u Beogradu - Sputnik Srbija
Vučić: Bolje da budete ubijeni nego da ubijate

Ponovio je da su pronađeni parcijalni otisci, koje je teško izdvojiti i da su teško upotrebljivi, što govori o tome da je to neko ili namerno tako uradio, ili je uradio na način na koji je sada policiji otežana identifikacija.

Na pitanje da li će sada biti podignut nivo bezbednosti premijera, Stefanović je odgovorio da je to posao nadležnih službi koje se time bave.

„Ovde se pre svega radi o potrebi za snažnijim kontraobaveštajnim i obaveštajnim radom koji treba da otkrije gde stoje izvori ovakvog delovanja“, podvukao je ministar policije.

Za sada nema dovoljno podataka koji mogu da ukažu o čemu se konkretno radi, da li je nešto planirano, ali se svakako isključuje mogućnost da je oružje na lokaciji u Jajincima slučajno ostavljeno, zaključio je Stefanović.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala