Generalštab traži od Putina nastavak operacije protiv terorista u Alepu

© Sputnik / Dmitrij VinogradovRuska avijacija u akciji u Siriji
Ruska avijacija u akciji u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska vojska je zatražila od Putina dozvolu za nastavak vazdušnih udara na položaje militanata u istočnom Alepu, izjavio je načelnik operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Sergej Rudskoj.
Nosač aviona Admiral Kuznjecov - Sputnik Srbija
Moskva: Tvrdnje NATO-a o korišćenju nosača aviona u Alepu apsurdne

„U vezi s tim što se ne prekida stradanje civila, a militanti su nastavili aktivne borbe protiv vladinih snaga, obratili smo se vrhovnom komandantu oružanih snaga Ruske Federacije sa molbom da se nastave vazdušni udari na nezakonite oružane formacije u istočnom Alepu“, rekao je general Rudskoj.

Militanti su pokušali da se probiju u istočni deo Alepa uz podršku 20 tenkova i 15 oklopnih vozila. Ofanziva je vođena iz tri smera, izjavio je Rudskoj. Po njegovim rečima, istovremeno su militanti iz istočnog Alepa i njihovi pokrovitelji organizovali napad u rejonu humanitarnog korisera na pijaci Suk el Haj. Sve je to izazvalo mnogobrojne žrtve među civilima i vladinima snagama. On je dodao da je napad militanata odbijen, i da je uništeno 8 tenkova i 5 oklopnih vozila.    

Za poslednja tri dana tokom granatiranja terorista zapadnog dela sirijskog grada Alepa poginulo je više od 40 civila, dok je više od 95 ranjeno, izjavio je ruski general.    

U Alepu je otkriveno osam humanitarnih koridora koji rade 24 časa. Oko svakog koridora stoje autobusi i vozila hitne pomoći i punktovi sa toplim obrocima.    

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala