Moskva: Tvrdnje NATO-a o korišćenju nosača aviona u Alepu apsurdne

© Sputnik / Andreй Babuškin / Uđi u bazu fotografijaNosač aviona Admiral Kuznjecov
Nosač aviona Admiral Kuznjecov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izjave NATO-a o mogućem učešću ruskog nosača aviona u operaciji u Alepu su apsurdne, nema razloga za zabrinutost Alijanse kada je reč o floti koja se kreće ka Sredozemnom moru, budući da ruski avioni ne učestvuju u vojnim operacijama u tom gradu, izjavio je direktor odeljenja za evropsku saradnju Ministarstva inostranih poslova Rusije Andrej Kelin.
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg dolazi na zasedanje drugog dana Samita NATO-a u Varšavi u Poljskoj. - Sputnik Srbija
Stoltenberg: Rusija ne želi bolje odnose sa NATO-om

„Zabrinutost je neosnovana jer ruski avioni već devet dana ne učestvuju u operacijama u Alepu. Flota se kreće ka Sredozemnom moru, a naši brodovi su uvek bili pozicionirani u Sredozemlju. Ne postoji nijedan osnov za takve izjave generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga“, rekao je Kelin.

Prema njegovim rečima, ruska avijacija se i ne približava Alepu, kao što to potvrđuje i rusko Ministarstvo odbrane, samim tim se postavlja pitanje zašto se uopšte na osnovu nekih maglovitih pretpostavki donose političke preporuke.

Premeštanje ruskog nosača aviona „Admiral Kuznjecov“ blizu sirijske obale rezultiralo je porastom tenzija između Rusije i NATO-a, a generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg izrazio je zabrinutost zbog mogućeg korišćenja tog broda u napadima na sirijski Alep.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala