Kako je crnogorska opozicija protumačila Vučića

© FB/DF - Mi ili OnLider opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić
Lider opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mislim da je Vučić sinoć, koliko sam ja razumio, demantovao priču o državnom udaru, ocjenjuje Koča Pavlović, funkcioner Demokratskog fronta, na pitanje da za Sputnjik prokomentariše najnovije informacije koje je na tu temu iznio srpski premijer Aleksandar Vučić.

Pavlović ocenjuje da je Vučić na temu državnog udara u Crnoj Gori koji se navodno dešavao 16. oktobra „vrlo jasno saopštio da postoje prijetnje za bezbjednost Đukanovića od strane neke kriminalne organizacije sa elementima inostranosti“.

„Znači postoje prijetnje po Đukanovićev život od strane neke kriminalne organizacije koja je podržana iz inostranstva od strane nekih krugova“, kaže funkcioner DF-a. Kada se to stavi jedno s drugim, postaje potpuno jasno, smatra on, da je priča koju je specijalni tužilac Katnić onako dramatično saopštavao, a prethodno aktivno sprovodio na izborni dan, „prestala da postoji kao ozbiljna priča za svakoga ko želi ozbiljno, neostrašćeno da razmišlja o tome što se desilo“.

Lideri opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević - Sputnik Srbija
DF: Hitno procesirati aktere afere „državni udar“

„Potpuno je jasno da je ono što se dešavalo 16. oktobra i što se dešavalo sa ovim ovdje raznim, da kažem, keramičarima i ostalim molerima, u stvari najobičnija predstava koja je bila osmišljena kako bi se minirao izborni dan, kako bi se stvorila atmosfera državnog udara, vanrednoga stanja. I kako bi se spriječila, čini mi se, izvjesna pobjeda opozicije nad Đukanovićem, i to vrlo ubjedljiva“, ističe Pavlović.

Sagovornik Sputnjika dodaje da Đukanović, uprkos svemu, nije uspio da ostvari na izborni dan ono što je želio, i da on „i dalje ima manje mandata nego opozicija“.

„I sada, kao što znate, svi čekamo odluku manjina da li će se opredijeliti da prihvate ponudu opozicije, a prvenstveno Demokratskog fronta“, kaže Pavlović i podseća da je DF istupio sa jednom „vrlo nesebičnom ponudom“, i ponudio manjinama da naprave vlast sa opozicijom, nudeći čak i varijantu manjinske vlade u kojoj neće biti ni Demokratske partije socijalista, a ni Demokratskog fronta.

Prema Pavloviću, „vrlo je upitna činjenica“ da je u tom, kako kaže, „izmišljenom scenariju koji je prezentirao javnosti“ specijalni tužilac Katnić, „izvjesni Velimirović“ koji je bio „treća figura“ u tom slučaju, pušten na slobodu i sada se nalazi u Srbiji.

„Sada režimski mediji pokušavaju da sklope od cijeloga jednoga brda raznoraznih kontradiktornih parčića da sklope nekakvu običnu priču. Pa eto danas saznajemo iz režimskih medija da u stvari nije Bog dojavio Katniću, nego taj Velimirović. Krajnje je upitno da se insistira i dalje na toj priči“, ocenjuje on.

Bivši šef Žandarmerije Bratislav Bata Dikić - Sputnik Srbija
Dikić tvrdi: Saradnik policije mi je podmetnuo ključeve i telefon

Prema Pavlovićevim riječima, juče je na pres-konferenciji vrlo jasno postavljeno pitanje od strane nekog od srpskih medija da li je tačna informacija koju oni imaju da je jedan od privedenih Aleksandar Sinđelić saradnik službe državne bezbjednosti Crne Gore, na šta, kako Pavlović, Vučić nije odgovorio.

„I sad kada pogledate od trojice ključnih ljudi koji su kao bili ovdje došli da naprave krvoproliće kakvo, kako reče Katnić, nije zapamćeno u istoriji Crne Gore, od trojice njih dvojica su saradnici ili mogući saradnici tajnih službi Crne Gore. Znači, taj jedan koji je u Srbiji, čije izručenje neće da traže jer je navodno saradnik službe, i taj drugi koji je, po njihovim, došao da saopšti šta se sprema. Tako da je cijela priča do te mjere nebulozna, i normalan zdravorazuman čovjek će shvatiti da se ovdje ne radi ni o čemu drugom već o najobičnijem pokušaju erdoganizacije Crne Gore na izborni dan“, zaključuje Pavlović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala