Bolje da su branioci ljudskih prava bili aktivniji u Siriji

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rad branilaca ljudskih prava koji pozivaju da se Rusija isključi iz Saveta za ljudska prava UN bio bi još ubedljiviji da su isto tako dosledni i odlučni u osudi akcija terorista u Siriji, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
UN - Sputnik Srbija
Humanitarne organizacije: Isključiti Rusiju iz Saveta UN za ljudska prava

Više od 80 humanitarnih i organizacija za ljudska prava traži da se Rusija isključi iz Saveta za ljudska prava UN zbog politike Moskve u Siriji, prenosi list „Indipendent“.

Organizacije su pokrenule ovo pitanje pre glasanja u petak o sastavu Saveta UN za ljudska prava, na kojem se Rusija, Mađarska i Hrvatska bore za pravo da predstavljaju Istočnu Evropu.

„Da budem iskren, više bi nam imponovalo da su ove organizacije bile aktivnije u vezi sa zverstvima koje već nekoliko godina čine teroristi u Siriji. Da su ove organizacije bile toliko dosledne i odlučne u osudi aktivnosti ovih terorista i podržale one koji se bore protiv ovih terorista, tada bi nam se njihove aktivnosti činile ubedljivijim i pouzdanijim“, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje kakav je stav Rusije o pozivu da se isključi iz Saveta za ljudska prava UN.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala