Odgovor Mesiću: Poslednji ste koji može da traži nešto od Srbije

© AP PhotoNestali Srbi
Nestali Srbi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji poručilo je nekadašnjem hrvatskom predsedniku Stjepanu Mesiću da je on poslednji čovek koji može bilo šta da traži od Srbije, a posebno ne da se Beograd izjašnjava da li je za celovitost BiH ili Milorada Dodika, koji, kako je naveo, rastura tu državu.
Stipe Mesić - Sputnik Srbija
Stjepan Mesić se vraća u politiku

„Vi ste poslednji čovek koji može to da traži od Srbije. Vi brinete o celovitosti Bosne i Hercegovine, a bili ste ključni čovek u zločinačkom udruženju razbijača SFRJ“, navodi se u saopštenju tog udruženja.

Iz Udruženja podsećaju da je Mesić kao poslednji predsedavajući Predsedništva SFRJ svetu poručio: „Ja sam svoj posao završio, Jugoslavije više nema“.

Iz Udruženja ukazuju da je zbog „razbijača SFRJ, prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana i njegovih Zengi 1991–1995“ hiljade i hiljade Srba ubijeno, stotine hiljada domova, kuća i ognjišta je spaljeno, a u zločinačkim akcijama „Bljesak“ i „Oluja“ proterano je 250.000 krajiških Srba iz SAO Krajine i Hrvatske.

„Pošto je Vaša zločinačka NDH priznala zločinačku tvorevinu Kosovo, a napadate Republiku Srpsku i Dodika, pitamo vas: Da li je pravedno da se NATO agresijom otme Srbiji Kosovo i Metohija, a da Bosna dobije teritoriju Republike Srpske i to bez pravde za srpske žrtve“, navodi se u saopštenju Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala