Anketa: Klintonova vodi za 12 odsto u odnosu na Trampa

© Evan VucciKandidat Republikanske partije Donald Tramp i kandidat demokrata Hilari Klinton na početku predizborne debate u Njujorku
Kandidat Republikanske partije Donald Tramp i kandidat demokrata Hilari Klinton na početku predizborne debate u Njujorku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kandidatkinja na predstojećim izborima u SAD iz redova demokrata Hilari Klinton vodi u odnosu na njenog republikanskog suparnika Donalda Trampa za 12 odsto, pokazali su rezultati ankete televizije Ej-Bi-Si njuz.
Kandidat Republikanske partije Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp: Tužiću sve žene koje su me optužile za seksualni napad

Kako se navodi, podrška Klintonovoj iznosi 50 odsto, dok Trampu 38 procenata, što predstavlja razliku za četiri odsto veću nego što su pokazali rezultati ankete pre deset dana.

Istovremeno, 69 odsto ispitanika ne podržava Trampove izjave o ženama koje su ga optužile za seksualne napade, dok 59 odsto ne smatra da je u pitanju pokušaj demokrata da falsifikuju predstojeće izbore.

Kada je reč o debatama, 52 procenta ispitanika misli da je Hilari Klinton bila bolja u finalu, dok svega 39 odsto misli da je ipak Tramp pobedio.

Kada je u pitanju ženska populacija birača, Klintonovu podržava 20 odsto žena više nego Trampa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala