SAD treba da utiču na ekstremiste da omoguće evakuaciju iz Alepa

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaAlep, Sirija
Alep, Sirija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je pozvala Sjedinjene Američke Države da izvrše pritisak na lidere sirijskih ekstremista kako bi omogućili evakuaciju iz Alepa, saopštio je ruski Generalštab.
Genadij Gatilov - Sputnik Srbija
Rusija spremna za obnovu humanitarnih pauza u Siriji

U ponedeljak je Rusija najavila da će u Alepu od 20. oktobra uvesti humanitarnu pauzu od 8 do 16 časova po lokalnom vremenu i zaustaviti svoje vazdušne napade kako bi civili mogli da izađu iz istočnog dela grada koji drže teroristi i da bi humanitarni konvoji bezbedno došli do onih koji ostaju u gradu.

„Nadamo se da će Sjedinjene Američke Države i druge zainteresovane strane uticati na lidere naoružanih grupa i obezbediti evakuaciju bolesnih i ranjenih, kao i izlazak civila i boraca iz grada Alepa“, izjavio je načelnik Glavnog operativnog direktorata ruskog Generalštaba general-pukovnik Sergej Rudskoj.

On je dodao da su Rusija i Sirija ispunile sve svoje obaveze prema humanitarnoj operaciji u Alepu.

Ministr inostrannыh del Rossii Sergeй Lavrov - Sputnik Srbija
Lavrov: Obustava ruskog bombardovanja u Alepu je znak dobre volje

Humanitarna pauza u Alepu će 20. oktobra biti produžena za tri sata nakon zahteva međunarodnih organizacija, rekao je Rudskoj.

„Nakon brojnih zahteva predstavnika međunarodnih organizacija doneta je odluka da se humanitarna pauza produži za tri sata, do 19 časova“, dodao je Rudskoj.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala