Dačić: Plašenje Srbije više ne prolazi

© Tanjug / Zoran ŽestićPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvuje na specijalnom događaju „Deset godina: Srbija, NATO, Partnerstvo za mir“ koji se održava u okviru šestog Bezbednosnog foruma.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvuje na specijalnom događaju „Deset godina: Srbija, NATO, Partnerstvo za mir“ koji se održava u okviru šestog Bezbednosnog foruma. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da su apsolutno neprihvatljivi pritisci koji se vrše na Srbiju kako bi ona, rečeno diplomatski, usaglasila svoju spoljnu politiku sa EU, odnosno, rečeno srpski — da i ona uvede sankcije Rusiji.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvuje na specijalnom događaju „Deset godina:Srbija, NATO, Partnerstvo za mir“ koji se održava u okviru šestog Bezbednosnog foruma. - Sputnik Srbija
Politika je važna, ali se od ekonomije živi

„Srbija želi u EU, ali nikada neće raditi ništa što je protiv naših nacionalnih interesa. Mnoge velike zapadne zemlje na međunarodnim forumima nastupaju kao pripadnici grupe tzv. prijatelji Kosova, a za to vreme mi treba da uvedemo sankcije prijateljima Srbije. Mi sa svima želimo dobre odnose, ali ne smemo raditi protiv sebe“, rekao je Dačić, saopštilo je Ministarstvo.

Dačić dodaje da se isto tako digla velika buka o humanitarnoj pomoći Siriji, koju čini jestivo ulje, šećer, brašno, odeća, obuća, elektro-agregati, lekovi i potrošni medicinski materijal.

„Kome može da smeta 84 komada gaća, 2.000 ćebadi ili 661 kilogram deterdženta za pranje rublja? Mi pomažemo narodu Sirije, kao što smo i drugima, i kao što ćemo slati u Siriju pomoć i ako nam neki drugi to predloži. To plašenje Srbije više ne prolazi. Otvoreni smo za saradnju sa svima, ali pre svega su interesi Srbije“, zaključio je Dačić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala