Obama: Trampovo uzdizanje Putina je bez presedana

© AFP 2023 / Jim WatsonAmerički predsednik Barak Obama
Američki predsednik Barak Obama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Barak Obama danas je optužio Republikanskog kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa da Vladimira Putina obasipa pohvalama i oblikuje svoju politiku po ugledu na ruskog predsednika u stepenu koji je „bez presedana u američkoj politici“.

Obama je istakao da je, iako ga Tramp retko čime više iznenađuje, „iznenađen i uznemiren“ time što republikanski senatori, prema njegovim rečima, ponavljaju stavove svog predsedničkog kandidata kada je u pitanju Rusija, prenela je agencija AP.

Kontrolna soba u televiziji - Sputnik Srbija
Američki mejnstrim mediji šire antirusku histeriju

„To je prilično velika promena. Moraćete da pitate njih za objašnjenje“, rekao je Obama na zajedničkoj konferenciji za štampu sa italijanskim premijerom Mateom Rencijem u Beloj kući.

Tramp je u prošlosti hvalio Putina kao snažnog lidera i kritikovao Obamu i kandidatkinju Demokratske stranke za predsednika SAD Hilari Klinton zbog pogoršanja odnosa zvaničnog Vašingtona sa Moskvom.

Tramp je u jučerašnjem intervjuu izjavio da Rusija „ne može da podnese“ nijednog američkog demokratu, a takođe je obećao bliže odnose sa Putinom ukoliko bude izabran za predsednika, počev od mogućeg sastankoa sa ruskim liderom i pre svoje inauguracije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala