Trampov savetnik: Interesi SAD i Rusije se podudaraju

© AFP 2023 / Alex BrandonDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nacionalni interesi SAD i strateški prioriteti Rusije se podudaraju, a Moskva bi u velikoj meri mogla da doprinese rešavanju aktuelnih svetskih problema, izjavio je savetnik američkog predsedničkog kandidata Donalda Trampa za međunarodna pitanja i osnivač investicione kompanije „Global enerdži kapital“ Karter Pejdž.

On je dodao i da bi Rusija i SAD bi trebalo da sarađuju, jer je bez toga nemoguće rešiti sirijski konflikt.

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp govori na 138. Generalnoj konferenciji Asocijacije nacionalne garde u Baltimoru - Sputnik Srbija
Tramp: DAEŠ se nada i moli za pobedu Hilari Klinton

„Nažalost, nadmena spoljna politika Vašingtona u velikoj meri zanemaruje sopstvene prioritete. Ako pogledamo šta se događalo u proteklih deset godina, postaje nam jasno da bi Rusija mogla da doprinese rešavanju komplikovanih pitanja ukoliko bi se sa Moskvom radilo na uspostavljanju odnosa baziranog na uzajamnom poštovanju“, rekao je Pejdž.

On je dodao da su dokaz tome poslednji koraci koje su preduzele Turska i Rusija po pitanju saradnje o Siriji.

Prethodno je predstavnik Stejt departmenta Džon Kirbi izjavio da SAD obustavlja bilateralne odnose sa Rusijom kada je reč o primirju u Siriji, kao i da će ubuduće sa Moskvom komunikacija ići isključivo preko vojnih kanala kako bi se izbegli konflikti na sirijskom nebu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala