London nema dokaza o napadima ruske avijacije na civile u Siriji

© Flickr / Francesco SgroiLondon, prestonica Velike Britanije
London, prestonica Velike Britanije - Sputnik Srbija
Pratite nas
London nema dokaze o vazdušnim napadima ruske avijacije na civile u Siriji, budući da nikakvog odgovora od strane tamošnjeg Ministarstva inostranih poslova nije bilo na zahtev ruske ambasade da ti dokazi budu predstavljeni, izjavio je ruski ambasador u Velikoj Britaniji Aleksandar Jakovenko.

„S obzirom da nikakvi dokazi nisu predstavljeni, sve optužbe britanskih parlamentaraca da je Rusija gađala civile u Siriji mi percipiramo kao drsku laž sa ciljem da se zaštiti teroristička organizacija Nusra front, kao i britanski vojni kontingent koji se nalazi u toj zemlji“, rekao je on.

Šef diplomatije Velike Britanije Boris Džonson - Sputnik Srbija
Džonson: Rusija kriva za napad na humanitarni konvoj UN u Alepu

Ambasador je takođe istakao da je ruska vojska zatražila od Velike Britanije da predoči informaciju o pozicijama britanskih vojnika u Siriji, kako bi se izbegle eventualne žrtve prilikom ruskih vazdušnih napada na položaje terorista, ali, kako je rekao, nikakvog odgovora nije bilo.

Rusija je u više navrata saopštavala da se prilikom izbora ciljeva za bombardovanje detaljno proveravaju sve raspoložive informacije, nakon čega se donosi odluka o vazdušnom napadu.

Do sada nijedna strana nije predstavila nikakve dokaze o tome da je Rusija gađala bilo kakve civilne objekte u Siriji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala