CIK BiH odbacio 11 zahteva za poništenje i ponavljanje izbora

Pratite nas
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na današnjoj sednici odbacila 11 zahteva za poništenje odnosno ponavljanje izbora na pojedinim ili svim biračkim mestima u nekim izbornim jedinicama.

Zahtevi koji su se odnosili na poništenje izbora su odbačeni kao nedopušteni uz obrazloženje da će se navodi iz zahteva uzeti u obzir i Centralna izborna komisija BiH će reagovati po službenoj dužnosti ako za to bude elemenata, ali nakon utvrđivanja izbornih rezultata.

Novi načelnik Srebrenice Mladen Grujičić govori na konferenciji za medije. Mladenu Grujičiću i njegovoj supruzi sinoć je upućena preteća SMS poruka. - Sputnik Srbija
CIK BiH: Grujičiću u Srebrenici 63,82 odsto glasova

A zahtevi kojim je traženo ponavljanje izbora su odbačeni kao preuranjeni, jer da bi se negde ponovili izbori pre toga moraju biti poništeni.

Centralna izborna komisija BiH danas je donela 20 zaključaka kojim se zahtevi za ponovno brojanje glasačkih listića na pojedinim biračkim mestima u pojedinim izbornim jedinicama odbacuju zbog preuranjenosti.

Kako se navodi, tek nakon što Centralna izborna komisija BiH objavi utvrđene izborne rezultate, politički subjekti u roku od tri dana mogu da podnesu zahtev za ponovno brojanje, i to isključivo pod uslovima i na način propisan zakonom.

Centralna izborna komisija BiH trenutno objavljuje preliminarne rezultate i zbog toga je preuranjeno podnositi zahteve za ponovno brojanje, saopšteno je iz CIK-a.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala