Tramp napao „nelojalne“ republikance

© AP Photo / David GoldmanKandidat Republikanske partije Donald Tramp
Kandidat Republikanske partije Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Republikanski kandidat Donald Tramp žestoko je napao „nelojalne“ republikance, koji su se distancirali od njegove kampanje, rečima da će oni biti odgovorni ukoliko se kampanja bude pokazala kao neuspešna.
Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp: Baš sam se dobro zabavio na debati

Tramp je danas na Tviteru napisao da su mu „skinuti lanci stranačkih ograničenja“, a visoke funkcionere svoje stranke nazvao je „neefikasnim i slabim liderima“, prenosi AFP.

On je u daljim napadima na svoje stranačke kolege, koji se povlače iz njegove kampanje, napisao i da su „nelojalni republikanci gori i od same Hilari“, kao i da ne umeju da pobeđuju, ali će ih „on naučiti“.

„Skinuti su mi okovi i sada mogu da se borim za SAD onako kako ja hoću“, napisao je Tramp na svom tviter nalogu.

​Za mnoge republikance „poslednja kap“ bilo je pojavljivanje snimka na kojem se Tramp hvali svojim vulgarnim ponašanjem prema ženama, što je izazvalo buru negodovanja i ograđivanja od njegove kampanje, navodi AFP.

Šef Predstavničkog doma Kongresa SAD Pol Rajan, republikanac sa najvišim položajem u SAD, rekao je da više neće štititi Trampa, već da će se fokusirati na kongresne izbore, kako bi zaštitio republikansku većinu u Predstavničkom domu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala