Dodik: Ja sam poslao specijalce u Srebrenicu

© REUTERS / /Dado Ruvic Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je on poslao pripadnike specijalne policije u Srebrenicu kako bi pratili prebrojavanje glasova i sprečili prekrajanje izbornih rezultata.

Dodik je u izjavi za ’Alo‘ rekao da gubitnici izbora u Srebrenici ne mogu da se pomire s porazom i da zato u javnost puštaju razne spinove i priče da je bilo izborne krađe.

Mladen Grujičić - Sputnik Srbija
Ko je Mladen od koga Ćamil strepi (video)

„Upravo zbog njihovih priča i radnji, čiji su jedini ciljevi da dokažu da oni nisu izgubili izbore, specijalna policija, a po nalogu Tužilaštva, poslata je u Srebrenicu kako bi pratila izborni proces, odnosno prebrojavanje glasova“, kazao je Dodik za „Alo“, dodajući da je nesumnjivo da je Mladen Grujičić pobednik izbora u Srebrenici.

Srbin na čelu Srebrenice je problem za političare u Sarajevu

Dodik je rekao da za Bošnjake u Srebrenici pobeda kandidata srpskih stranaka za načelnika opštine Mladena Grujičića ne predstavlja problem, već je to problem sarajevskih političara.

„Šta je upitno u Srebrenici, osim što iz Sarajeva prave probleme da načelnik ne može biti Srbin? Zašto ne može? Poštovaćemo svaku bol i to niko ne može da ignoriše. Poštujem bol Udruženja ’Majke Srebrenice‘, ali kada uđu u sferu politike, izvinite, ne poštujem“, rekao je Dodik za RTRS.

On je dodao da osnovna haranga prema RS dolazi iz tog i sličnih udruženja.

Srebrenica - Sputnik Srbija
Bošnjaci hoće da ponište rezultate izbora u Srebrenici

Dodik je ponovio da i će i sa Srbinom načelu Srebrenice, Opština pomoći u obeležavanju 11. jula.

„Nemam problem da položim cveće u Potočarima, ali neću da idem na pomen jer se to politizuje i drže se politički govori i to nema veze sa tim“, rekao je Dodik.

On je naveo da će priznati da je u Srebrenici počinjen genocid ako komisija sa neutralnim autoritetima iz sveta utvrdi kao tačnu nameštenu informaciju koju je napisao OHR, a koju je komisija Republike Srpske potpisala iz straha od stranaca.

„Žao mi je zbog svake ljudske patnje, ali patnja koja se tamo desila pretvorila se u politizaciju“, poručio je Dodik.

Napominjući da se o Srebrenici u kontekstu genocida počinje pričati tek od 2001. godine, Dodik je rekao da ni Alija Izetbegović nikada nije otišao u Srebrenicu, jer je za njega to bilo mesto političke manipulacije, a ne stradanja.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala