Nikolić i Dodik: Poštovati izbornu volju naroda

© Tanjug / RADE PRELICPredsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik R.Srpske Milorad Dodik
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i  predsednik R.Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik konstatovali su danas da izborna volja građana mora da se poštuje, kao i očuvanje demokratskih principa na kojima počiva funkcionisanje institucija i pravne države.

Na sastanku u Beogradu, Nikolić i Dodik su razgovarali o međusobnim odnosima Srbije i RS i važnosti očuvanja mira i stabilnosti u regionu.

Predsednik Nikolić je čestitao Dodiku na održanom referendumu o Danu Republike Srpske, kao i na uspehu koji je ostvaren na lokalnim izborima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije. 

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Dodik: Ja sam poslao specijalce u Srebrenicu

„Konstatovali smo da su mir i stabilnosti veoma važni, da su očuvani i da svi spekulanti koji su govorili o tome da će kroz ova dva događaja, referendum i izbore, biti ugrožena stabilnost i da će biti nasilja, apsolutno su se prevarili“, rekao je Dodik novinarima posle sastanka s predsednikom Nikolićem u Beogradu.

Dodik je dodao da je narod pokazao visoku demokratsku svest, te da je u tom pogledu apsolutno jasno da nisu bili u pravu oni koji su predviđali „razne događaje“.

Kako je naveo, ranije se na aerodromu sreo sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučiće, te da su konstatovali da je regionalna stabilnosti od najvišeg značaja za sve.

„Naše aktivnosti u narednom periodu treba da budu usmerene upravo ka ojačavanju regionalne stabilnosti i onoga što doprinosi toj stabilnosti“, kaže Dodik.

Susret sa Vučićem je, kaže, bila još jedna prilika da potvrdi dobre odnose i sa Nikolićem i sa Vučićem u okviru ekonomske saradnje Srbije i Republike Srpske.

„Bilo je razgovora sa premijerom Vučićem i o tome da su otklonjeni određeni problemi vezani za izgradnju mosta u Bratuncu, što je obostrani interes“, rekao je Dodik i naveo da očekuje da će se održati dinamika izgradnje jednog takvog objekat. „Dogovorili smo se da se u narednih desetak dana ponovo nađemo i da razgovaramo o našim planovima za konkretne projekte ubuduće“, naveo je Dodik.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala