Milačić tvrdi da Milo nije bitan

Korice knjige "Zašto Milo nije bitan"
Korice knjige Zašto Milo nije bitan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sutra, 4. oktobra, u 19 časova u Podgorici biće održana promocoija knjige novinara Marka Milačića „Zašto Milo nije bitan“. O knjizi, kao i o novim politikama u regionu, govoriće Ivan Vilibor Sinčić iz Zagreba, Damir Nikšić iz Sarajeva, Aleksandar Protić iz Beograda, a veče će voditi i ujedno govoriti filozof Stefan Đukić iz Bara.

„Ovako je bilo: radio sam u televizijskom Javnom servisu (pročitajte Udica laži, Fabrika laži).

Izrvšni direktor Pokreta za neutralnost i novinar Marko Milačić - Sputnik Srbija
Da li je moguć Otpor beznađu u Crnoj Gori

Nakon što sam za spoljnopolitički magazin ’Globus‘, koji sam između ostalih uređivao i koji je bio moja dominantna inspiracija, a kojeg nema više (i to je Javni servis: bez specijalizovane emisije o spoljnoj politici. Nije li to pravi pokazatelj koliko rade da nas izoluju od sveta!), pripremio priču o zemljotresu na Haitiju, preovlađujuće baveći se istorijom ugnjetavanja te male zemlje, uključila se cenzura.

Ne može! Ne talasaj! Ćuti“, svedoči Milačić na početku knjige.

„U želji da ipak kažem to što imam, poslao sam tekst ’Vijestima‘, naslovivši ga sa ’Haiti, ljubavi moja‘. Objavljeno… Virus slobode je, onda, učinio svoje“.

Ko želi više, saznaće na promociji koja će biti održana u prostorijama građanskog pokreta „Otpor beznađu“ u Hercegovačkoj ulici u Podgorici.

„Bunim se, dakle postojim“ naslov je predgovora koji je za zbirku kolumni Marka Milačića „Zašto Milo nije bitan“ napisao profesor Filip Kovačević.

Crkva Sv. Save na Menhetnu - Sputnik Srbija
Moja crkva

Marko Milačić je poznati novinar i politički aktivista iz Crne Gore. Član je nevladine organizacije „Pokret za neutralnost Crne Gore“. Na predstojećim parlamentarnim izborima zakazanim za 16. oktobar u Crnoj Gori na listi je kandidata za narodnog poslanika ispred opozicione koalicije Demokratski front.

Milačić je kao novinar radio u nacionalnom Javnom servisu Crne Gore, gde je nekoliko godina bio i prezenter u spoljnopolitičkoj redakciji i jedan od urednika spoljnopolitičkog magazina „Globus“.

Pisao je za crnogorski nedeljnik „Monitor“, stalni je dopisnik regionalnog političkog magazina „Nedeljnik“, a piše redovne kolumne u crnogorskom dnevniku „Vijesti“.

Učesnik je brojnih novinarskih programa, kao i seminara o politici, bezbednosti i ljudskim pravima u zemlji i inostranstvu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala