Kinezi prete Americi i Južnoj Koreji „odmazdom“

© Flickr / Mark HollowayAmerički PVO sistem THAAD
Američki PVO sistem THAAD - Sputnik Srbija
Pratite nas
SAD i Južna Koreja će „platiti“ za svoju odluku da rasporede na Korejskom poluostrvu američki PVO sistem THAAD, piše Si-En-Bi-Si, pozivajući se na zvanični list Komunističke partije „Ženmin žibao“.
Grupa ostrva u Južnom kineskom moru, zapadno od Palavana - Sputnik Srbija
Južno kinesko more — tri varijante mogućeg sukoba

„Ako SAD i Južna Koreja nanesu štetu strateškim interesima zemalja regiona, uključujući Kinu, one treba da plate i dobiju potreban kontranapad“, citira Si-En-Bi-Si komentar kineskog lista.

Komentar je objavljen pod pseudonimom „Glas Kine“, koji se često koristi za izražavanje mišljenja vlasti o spoljnoj politici, saopštava CNBC.

Kina neće biti ravnodušna po pitanjima bezbednosti koje se tiču njenih ključnih interesa, piše Si-En-Bi-Si, pozivajući se na „Ženmin žibao“.

Juče su kineske vlasti pozvale Vašington i Seul da odustane od raspoređivanja THAAD. SAD i Južna Koreja su saopštile da planiraju da koriste PRO za zaštitu od Severne Koreje, ali Kina je sigurna da raspoređivanje THAAD ne pomaže denuklearizaciji na Korejskom poluostrvu i rešavanju situacije. Severna Koreja je izjavila da je ona izričito protiv odluke SAD i Južne Koreje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala