Peskov: Đavo se krije u detaljima, nismo videli dokaze

© Sputnik / Sergey GuneevPres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov
Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija nije videla nijedan dokaz u preliminarnoj istrazi o obaranju malezijskog aviona MH17 2014. godine koju su juče objavili međunarodni istražitelji, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Olupina malezijskog „boinga 777“ sa leta MH17 - Sputnik Srbija
Moskva: MH17 nije oboren raketom iz Donjecka

On je u intervjuu za Bi-Bi-Si ukazao na to da je Rusija od početka podržavala ideju sveobuhvatne istrage i želela je da učestvuje u istražnom timu, ali joj to nije omogućeno uprkos činjenici da je pružala informacije na osnovu zahteva istražitelja.

Upitan da li Rusija prihvata rezultate istrage, Peskov kaže da su to samo preliminarni nalazi i da će se istraga nastaviti do 2018. godine.

„Dakle, još uvek moramo da čekamo konačan sud. Još uvek ima mnogo nejasnih stvari. Mnogo kontradiktornosti. I mi svi moramo da nađemo odgovor na te kontradiktornosti“, rekao je Peskov.

Tu, kako kaže, nema šta da se prihvati ni poriče.

Vilbert Paulisen iz Ujedinjenog istražnog tima objavljuje rezultate o istrazi oborenog malezijskog aviona MH17 - Sputnik Srbija
„Almaz—Antej“: Operater „Buka“ mogao greškom da obori MH17

„Istraga mora da se nastavi. Nažalost, još nismo videli nikakav dokaz. Ne možemo da prihvatimo kao konačnu istinu ono što oni kažu“, rekao je Peskov.

Reč je o ozbiljnoj tragediji, i ne može se samo operisati saopštenjima bez dokaza i detalja.

„Znamo da se đavo krije u detaljima. Nažalost, još uvek nam nedostaje mnogo detalja“, zaključio je Peskov.

Međunarodni istražitelji saopštili su da je malezijski avion MH17 2014. godine oboren sa područja pod kontrolom ustanika na istoku Ukrajine raketom sistema Buk, koji je tu dopremljen iz Rusije, ali nisu direktno optužili Moskvu niti su naveli imena odgovornih za taj događaj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala