Kandidat za predsednika SAD ne zna nijednog stranog lidera

© AP Photo / Scott MorganGari Džonson
Gari Džonson - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kandidat Libertarijanske stranke za predsednika SAD Geri Džonson, koji je u jednom intervjuu početkom meseca zbunjeno upitao „Šta je to Alep?“, ponovo se osramotio u intervjuu na američkoj televiziji MSNBC, jer nije znao da odgovori na pitanje ko mu je omiljeni strani lider.

U jednominutnom televizijskom segmentu, Džonson sedi bez reči dok mu voditelj Kris Metjuz postavlja pitanje:

„Ko vam je omiljeni strani lider? Recite jednog sa bilo kojeg kontinenta, iz bilo koje zemlje, recite jednog stranog lidera kojeg poštujete i na kojeg se ugledate, recite bilo koje ime“.

Kandidat Libertarijanske stranke za predsedničku nominaciju Džejms Viks - Sputnik Srbija
Striptiz na stranačkom skupu (video)

U razgovor se uključio Džonsonov stranački kolega i kandidat za potpredsednika SAD Vilijam Veld, koji je rekao: „Za mene je to Šimon Peres“.

„Ja govorim o živim liderima“, naveo je Metjuz i ponovo pokazao na Džonsona: „Hajde. Morate to da kažete. Bilo koga, sa bilo kojeg kontinenta. Iz Kanade, Meksika, Evrope, Azije, Južne Amerike, Afrike, navedite stranog lidera kojeg poštujete“.

Džonson je odgovorio: „Pretpostavljam da mi se događa isto kao i kad nisam znao šta je Alepo“.

On je zatim rekao „bivši predsednik Meksika“, ali nije mogao da se seti njegovog imena, rekavši da mu je „stao mozak“".

Veld je uskočio rekavši „Foks“, misleći na Visentea Foksa, koji je bio predsednik Meksika između 2000. i 2006. godine.

„Foks! On je bio sjajan“, rekao je Džonson, ali se voditelj već prebacio na Velda, koji nije imao problema da se seti da mu je omiljeni strani lider nemačka kancelarka Angela Merkel.

Geri Džonson - Sputnik Srbija
Kandidat za predsednika SAD nije čuo za Alep (video)

Džonson je nemilosrdno izrugivan na Tviteru početkom meseca kad je novinara pitao „Šta je to Alep?“, pošto je upitan da komentariše situaciju u tom ratom razorenom sirijskom gradu.

On je kasnije objasnio da shvata šta se događa u sirijskom ratu, ali je u tom trenutku blokirao i pomislio da je Alep neka skraćenica.

Iako je Libertarijanska stranka jedna od manjih u SAD, očekuje se da će za Džonsona na predstojećim predsedničkim izborima glasati bar deo Amerikanaca koji su razočarani kandidatima dveju glavnih stranaka, republikancem Donaldom Trampom i kandidatkinjom demokrata Hilari Klinton.    

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala