Klintonova u Rusiji zaboravila poverljive dokumente

© REUTERS / Aaron P. BernsteinKandidat Demokratske partije za predsednika SAD Hilari Klinton govori na predizbornoj konvenciji u Pensilvaniji
Kandidat Demokratske partije za predsednika SAD Hilari Klinton govori na predizbornoj konvenciji u Pensilvaniji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki FBI objavio je nove detalje istrage Hilari Klinton, iz kojih sledi da je ona dok je bila na mestu državnog sekretara SAD zanemarivala ne samo pravila bezbednosti elektronske prepiske već se krajnje nemarno odnosila i prema dokumentima u papiru.
Koliko je bolesna Hilari Klinton?

U okviru istrage o prepisci kandidatkinje Demokratske partije za predsednika SAD Hilari Klinton objavljeno je 189 stranica materijala.

U njima se navode novi detalji o radu Klintonove na mestu državnog sekretara. Konkretno, tokom jedne od poseta Rusiji Klintonova je zaboravila u hotelskoj sobi poverljive dokumente, preneo je „Ej-Bi-Si njuz“.    

Direktor FBI Džejms Komi smatra da je kandidatkinja za američkog predsednika tokom mandata u funkciji državnog sekretara bila „krajnje nemarna“ prema poverljivim informacijama.

Prema navodima „Ej-Bi-Si njuza“ dokumenti objavljeni u petak pokazuju da dok je Klintonova bila u poseti Rusiji, u vreme dok je vršila funkciju državnog sekretara SAD, njen pomoćnik je u hotelsku sobu doneo poverljive dokumente. Dokumenti su ostali u sobi kada su je Klintonova i njen pomoćnik napustili.

Prema navodima FBI, fascikla sa dokumentima nije trebalo da bude doneta u hotelski apartman u Rusiji.

Haker - Sputnik Srbija
Gučifer 2.0: Još hakovanih dokumenata Demokratske partije

Najveći deo elektronske pošte Klintonove koji je povratio FBI navodno će biti objavljen tek nakon predsedničkih izbora u SAD u novembru.

Fondacija „Džudišl voč“ pokrenula je tužbu zahtevajući da se objavi svih 14.900 imejlova Klintonove koje je otkrio FBI.

Klintonova je 2014. objavila više od 55.000 mejlova islednicima američkog Stejt departmenta, navodeći da se u dokumentima nalaze samo informacije vezane za posao. Ona je priznala da je izbrisala 33.000 mejlova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala