Prejeli se kolača sa „vutrom“ — završili u bolnici

© Flickr / M a n u e lIndijska konoplja, kanabis.
Indijska konoplja, kanabis. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šest osoba je završilo u bolnici na severu Nemačke nakon što su konzumirali čokoladni kolač koji je bio punjen kanabisovim uljem.

Incident se dogodio u gradiću na severu Nemačke prošle nedelje kada je šestoro ljudi u toku jedne noći pozvalo hitnu pomoć u kratkom razmaku, a svi su imali simptome mučnine i povraćanja. Nakon što ih je policija saslušala, ispostavilo se da su svi jeli čokoladni kolač koji je pripremio njihov zajednički prijatelj.

List kanabisa - Sputnik Srbija
Srbi najviše vole marihuanu

Četrdesetdvogodišnji pekar je rekao policiji da je kanabisovo ulje dodao kao sastojak. I pekar je pojeo parče kolača i navodno je, tokom ispitivanja, nekoliko puta imao iste simptome kao i njegovi prijatelji koji su pozvali hitnu pomoć.

Gosti starosti od 23 godine do srednjih ’50-ih godina nisu bili obavešteni o tajnom sastojku, a pekar bi mogao da bude optužen za nanošenje telesnih povreda i krivična dela u vezi sa rasturanjem droge. Policija je zadržala ostatak kolača radi dalje istrage.

U nekim zemljama dozvoljeno je konzumiranje kanabisovog ulja sa pekarskim proizvodima, ali doziranje mora biti strogo kontrolisano. Kanabisovo ulje, poput žestokih alkoholnih pića kao što je votka, utiče na jetru u slučajevima preteranog konzumiranja. Za razliku od alkohola, do delovanja konoplje dolazi kasnije, što može dovesti do predoziranja.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala