Rusija je uz Srpsku, srpski narod ima pravo na referendum

© Ambasada RF u BiHAmbasador Ruske Federacije u BiH Petr Ivancov
Ambasador Ruske Federacije u BiH Petr Ivancov - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Banjaluci je danas održan sastanak predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova, koji je, kako je prenela RTRS, tom prilikom ponovio da srpski narod u BiH ima pravo da izrazi svoju volju na referendumu.
Predsednik RS Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Dodik: Upoznaću Putina sa nezakonitim radom visokog predstavnika

Ivancov je ponovio da je Rusija uz Republiku Srpsku. Razgovarano je i o predstojećoj poseti predsednika Srpske Rusiji.

Najavljeno je da će Dodik sa Putinom razgovarati i o svim aktuelnim političkim pitanjima, ali i o podršci Rusije Srpskoj.

Sa Ivancovim je razgovarao i predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, koji je tom prilikom rekao da će se Kolegijum Narodne skupštine izjasniti o odluci Ustavnog suda BiH nakon što nova odluka tog suda bude dostavljena.

Ivancov je juče najavio da će sa zvaničnicima Srpske razgovarati o novonastaloj situaciji nakon odluke Ustavnog suda BiH.

Aleksandar Vučić, premijer Srbije - Sputnik Srbija
Vučić: Nismo kupili ništa od Rusije, razvijamo svoju vojnu industriju

Ivancov je izjavio da je razočaran odlukom Ustavnog suda BiH o zabrani referenduma i smatra da takva odluka ne doprinosi smirivanju tenzija u BiH.

Svi u Srpskoj su veoma odlučni da referendum o Danu Republike bude održan 25. septembra, jer je to ključno i zakonsko pravo Republike Srpske, izjavio je predsednik Milorad Dodik.

Dodik je ponovio kako je svima jasno da je Ustavni sud BiH politički motivisan i da je pod političkim pritiskom pojedinih bošnjačkih političara, kao i pojedinih ambasada i Kancelarije visokog predstavnika, koji pokušavaju u BiH da treniraju određene politike.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala