Klintonova optužila Rusiju da se meša u američke izbore

© AP Photo / Andrew HarnikKandidat Demokratske partije za predsednika SAD Hilari Klinton govori u Njujorku
Kandidat Demokratske partije za predsednika SAD Hilari Klinton govori u Njujorku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kandidatkinja Demokratske partije za predsednika SAD Hilari Klinton izjavila je da je Rusija, po njenom mišljenju, pokušala da se umeša u predizbornu kampanju u SAD.
Kandidatkinja Demokratske stranke za predsednika SAD Hilari Klinton - Sputnik Srbija
Klintonova uvek nalazi razlog za rat sa Rusijom

U Moskvi su više puta negirali sve optužbe o umešanosti u tok izbora u SAD. Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je Rusija spremna da radi sa bilo kojom američkom administracijom.

„Kada je Vladimir Putin ponovo postao predsednik (2012), mislim da se on vratio sa mišljenjem da mu je glavni cilj da spreči, kako on smatra, prelaz njegovih suseda iz Centralne i Istočne Evropi sve do Srednje Azije pod uticaj EU i SAD. On je pokušao da ovo spreči, da se umeša u demokratske izbore, kao što je to pokušao u našoj zemlji i tokom tih izbora“, rekla je Klinton u intervjuu za Si-En-En.

Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Optužbe da se Rusija „meša“ u izbore u SAD su znak nemoći

Portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov je zauzvrat nazvao optužbe na adresu Moskve „apsolutno neosnovanim“. Peskov smatra da se ovakve izjave „ne zasnivaju ni na čemu“ i da „ne pružaju nikakve činjenice“.

Konkretno, on je naveo da su optužbe na račun Rusije u vezi sa navodnim podržavanjem hakera koji su upali u bazu podataka američkih birača neosnovane, a ruske vlasti ne smatraju neophodnim da na njih obraćaju pažnju. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala