POTVRĐENO: Uhapšen hrvatski špijun u Beogradu

© Sputnik / Vitaliy Belousov / Uđi u bazu fotografijaLisice
Lisice - Sputnik Srbija
Pratite nas
Više javno tužilaštvo saopštilo je da je BIA u saradnji sa Tužilaštvom uhapsila jednu osobu zbog postojanja sumnje da je izvršila krivično delo špijunaže. Reč je o licu koje ima državljanstva Srbije i Hrvatske, a koje je do 1990. godine živelo i radilo u Republici Hrvatskoj, nakon čega mu je mesto prebivališta bilo u Republici Srbiji.
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Dačić: Ovakva Hrvatska najveća sramota EU

Osumnjičenom je za navedeno krivično delo određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužiocu radi saslušanja, dodaje se u saopštenju.

Tužilaštvo će u skladu sa svojim ustavnim i zakonskim ovlašćenjima nastaviti postupanje u pravcu utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja, vodeći računa o zaštiti vitalnih interesa Republike Srbije, a sve radi potpunog utvrđenja svih radnji koje čine obeležja tog krivičnog dela u okviru svojih zakonskih ovlašćenja, navodi Tužilaštvo i dodaje da će nakon sprovedene istrage i utvrđenog činjeničnog stanja javnost o tome biti blagovremeno obaveštena.

Većina medija u regionu objavila je kao udarnu vest informaciju da su operativci BIA uhapsili stranog obaveštajca u Beogradu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala