Dačić: Ovakva Hrvatska najveća sramota EU

© Sputnik / Radoje PantovićIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prvi potpredsednik i ministar spoljnih poslova Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je vreme da Evropska unija prekine svoje ćutanje i izjasni se dokle će tolerisati „rehabilitaciju fašističke ustaške NDH i pretnje Srbiji koje dolaze iz Hrvatske“.

„Ovakva Hrvatska je danas najveća sramota Evropske unije“, istakao je Dačić koji je izjavu hrvatskog šefa diplomatije Mire Kovača ocenio kao „vrhunac cinizma i bezobrazluka“, jer traži izvinjenje od Srbije.

„Oni koji su klali i ubijali Srbe u koncentracionim logorima traže izvinjenje od svojih žrtava“, ukazao je Dačić u izjavi dostavljenoj medijima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Miro Kovač ministar spoljnih poslova  Hrvatske - Sputnik Srbija
Hrvatski ministar: Ovakva Srbija nikada neće postati članica EU

Dačić je ocenio da Hrvatska nastavlja sa provokacijama, pretnjama i neskrivenom mržnjom koju hrvatski ministar Miro Kovač danas ispoljava prema premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i Srbiji.

„Hrvatskoj i Kovaču očigledno smeta kada Srbija i njen premijer jasno kažu da neće dozvoliti ponovni genocid i etničko čišćenje našeg naroda, da nećemo dozvoliti rehabilitaciju fašističke ustaške NDH i oslobađanje zločinaca iz poslednjeg rata“, naveo je Dačić.

On ističe da Hrvatska koja je rehabilitovala gotovo sve ustaške zločince, koja Anti Paveliću nije ni sudila i koji je umro u Španiji kao slobodan čovek, nema moralno pravo da preti i uslovljava Srbiju.

„To što je ovakva Hrvatska, koja rehabilituje fašizam, članica Evropske unije, ne daje joj nikakvo pravo da Srbiju vređa i da joj preti“, poručio je Dačić.

Spomenik logora Jasenovac - Sputnik Srbija
Naučili smo lekciju, nećemo dozvoliti Jasenovac ni „Oluju“

On je podsetio da je Aleksandar Vučić dobio priznanje svih vodećih zemalja sveta za politiku koju vodi, „politiku mira i stabilnosti, koja nikoga ne napada, ali koja neće dozvoliti ponovni genocid i etničko čišćenje našeg naroda“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala