Vulin Durakoviću: Idi leči se

© Tanjug / MARKO DJOKOVICMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dovoljno bi bilo reći, idi leči se. Ali zbog poštovanja prema istini, građanima BiH i Srbije želim da kažem da je Vučić oprostio pokušaj ubistva u Srebrenici, a Duraković i Izetbegović ne mogu da mu oproste što se nije ponizio, što nije obrukao Srbiju i što je preživeo, rekao je srpski ministar Aleksandar Vulin.
Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković - Sputnik Srbija
Duraković: Možda režiran napad...?

Komentarišući izjavu načelnika Srebrenice Ćamila Durakovića koji je u javnost izneo tezu o mogućnosti da je taj napad bio i režiran, Vulin je rekao da Durakovićeva laž ne zaslužuje politički odgovor.

„Dovoljno bi bilo reći, idi leči se. Ali zbog poštovanja prema istini, građanima BiH i Srbije želim da kažem da je Vučić oprostio pokušaj ubistva u Srebrenici, a Duraković i Izetbegović ne mogu da mu oproste što se nije ponizio, što nije obrukao Srbiju i što je preživeo“, kazao je Vulin.

On je u izjavi Tanjugu rekao da su napad na Vučića jedino mogli da organizuju oni koji su imali ljude, sredstva i motiv, a to su bošnjački političari.

Vulin je pozvao Bakira Izetbegovića i predstavnike bošnjačkog naroda da se oglase ukoliko ne stoje iza te Durakovićeve laži.

„Ako nisu u stanju da pronađu krivce, neka ne okrivljuju žrtvu, ako neće da otkriju ko je bacao kamenice na Vučića, neka ga ne okrivljuju što je primao udarce, a da se nije sagnuo. Ako vlasti BiH nisu u stanju da pronađu krivce i nalogodavce, Srbija će morati da postupi kao što bi svaka druga zemlja kada je blate i pokušavaju da ubiju njenog premijera, otkriće istinu, uz pomoć ili bez nje“, naglasio je on.

Načelnik srebreničke opštine Ćamil Duraković izjavio je da mu je stalo da se reši slučaj napada na srpskog premijera Aleksandra Vučića u Srebrenici, ali je u intervjuu agenciji „Anadoliji“ izneo u javnost tezu o mogućnosti da je taj napad bio i režiran.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala