Duraković: Možda režiran napad...?

© Tanjug / SLOBODAN MILJEVICNačelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković
Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Načelnik srebreničke opštine Ćamil Duraković izjavio je da mu je stalo da se reši slučaj napada na srpskog premijera Aleksandra Vučića u Srebrenici, ali je, u intervjuu agenciji „Anadolija“, izneo u javnost tezu o mogućnosti da je taj napad bio i režiran.

„Ima indicija da je to izrežiran napad, tako da se o tome spekuliše, a neki pominju da su pripadnici Obaveštajne službe Srbije pokrenuli krivičnu prijavu jer su oni bili na zadatku u BiH“, rekao je Duraković.

Telohranitelji štite Aleksandra Vučića prilikom napada u Srebrenici - Sputnik Srbija
Obustavljena istraga protiv osumnjičenog za napad na Vučića?

Podseća da je pre neki dan Tužilaštvo BiH obustavilo istragu protiv jedne osobe, ali da predmet postoji, dakle, drugi predmet koji se vodi u tom procesu.

„To je konfuzna situacija i ne želim prejudicirati, niti želim reći ’ovaj je ili onaj to uradio‘. Ono što svi treba da poštujemo je stav legalnih organa, u ovom slučaju Tužilaštva BiH“, rekao je Duraković.

Iz Beograda, kaže, dolaze optužbe da su to uradili bošnjački političari, iz Sarajeva dolaze optužbe da je to uradila Obaveštajna služba Srbije.

„Mislim da iz toga treba izaći i dopustiti da se time bave organi kojima je to posao, a ne političari. Neka se to istraži i neka se sankcionišu počinitelji“, izjavio je Duraković.

Jer, kako kaže, optužbe da je neko pokušao da ubije premijera, vrlo su ozbiljne i mogle bi se loše odraziti na odnose između Srbije i Bosne i Hercegovine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala