Vučić: Neću ništa da kažem

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZIC Aleksandar Vučić, premijer Srbije
Aleksandar Vučić, premijer Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Junkera poštujem, ali ne podnosim lažne simetrije, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić povodom odgovora predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera na njegovo upozorenje evropskim zvaničnicima na širenje antisrpske politike u regionu, posebno u Hrvatskoj.
Predsednik SPS-a Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Dačić: To više neće moći tako

„Neću ništa da kažem jer Junkera izuzetno poštujem. O sadržaju pisma neću ništa da govorim“, rekao je Vučić novinarima.

„Ne podnosim kada se sve poistovećuje i kada se prave lažne simetrije i ravnoteže, mislim da to svi časni ljudi teže podnose“, rekao je Vučić.

„To je i odgovor na dileme zašto nećemo da odgovaramo ni Hrvatskoj, ni bilo kome durgom. Za narod i za državu su nam rekli da je ’šaka jada‘, ne za nekog političara, i to smo prećutali“, podsetio je.

Junker odgovorio na Vučićevo pismo: Morate da nas slušate

Premijer je rekao da je to prećutano „ne zato što smo slabi već zato što smo dovoljno jaki da brinemo o svojoj budućnosti“.

On je zaključio da bi svakako najviše poena dobio „kada bi brutalno odgovorio“, ali neće, jer hoće da brine o budućnosti.

Junker je u odgovoru na premijerovo pismo pozvao sve države u regionu da poštuju principe dobrosusedskih odnosa i pomirenja, te da ponovo uspostave dijalog i probleme rešavaju kroz njega.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala