Rusija: Opoziv brazilske predsednice unutrašnje pitanje Brazila

© AP Photo / Leo CorreaSvrgnuta brazilska predsednica Dilma Rusef tokom zvaničnog obraćanja u predsedničkoj rezidenciji u Brazilu.
Svrgnuta brazilska predsednica Dilma Rusef tokom zvaničnog obraćanja u predsedničkoj rezidenciji u Brazilu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija smatra ostavku predsednice Brazila Dilme Rusef unutrašnjom stvari ove zemlje, pri tome je važno da se situacija u Brazilu odvija u skladu sa Ustavom i ne preraste u snažan politički sukob, izjavio je izvor u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije.

Dilma Rusef predsenica Brazila - Sputnik Srbija
Dilma Rusef više nije predsednica Brazila

Senat Brazila u sredu je glasao za opoziv Dilme Rusef sa 61 glasom protiv 20. U pojedinačnom glasanju je odlučeno da ona neće ostati bez mogućnosti da bude na javnoj funkciji. Ranije joj je pretila zabrana da obavlja javne funkcije osam narednih godina. Privremeni šef države do izbora, koji će se održati 2018. godine, postao potpredsednik Mišel Temer.

„Potvrđujem trajnost i doslednost našeg stava koji je već ranije naveden. Ono što se dešava u Brazilu je unutrašnja stvar te zemlje. Važno je da svi procesi protiču strogo unutar ustavnih okvira i da su u skladu sa standardima nacionalnog zakonodavstva. Smatramo da je važno da razvoj situacije ne pogorša podelu društva i snažan politički sukob“, rekao je zvaničnik Ministarstva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala